Tag Archives: Friedrich Nietzsche

What’s Your QQ*? #346

*Quotation Quotient

  (Published November 10, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “‘You are old, father William,’ the young man said,/  ‘And your hair has become very white;/ And yet you incessantly stand on your head/  Do you think, at your age, it is right?’”

A. William the Conqueror  

B. Lewis Carroll

C. Father Junipero Serra

2. “Nothing marks the change from the city to the country so much as the absence of grinding noises. The country is never silent. But its sounds are separate, distinct, and as it were, articulate.”

A. Henry Ward Beecher

B. Benjamin Franklin

C. Frank Sinatra

3. “Life is made up of sobs, sniffles, and smiles, with sniffles predominating.”

A. R. Kelly

B. C. Everett Koop

C. O. Henry

4. “Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster. And if you gaze long enough into an abyss, the abyss will gaze back into you.”

A. Friedrich Nietzsche

B. Mary Shelley

C. Lon Chaney

5. “‘Tis an old maxim in the schools,/ That flattery’s the food of fools;/

Yet now and then your men of wit/ Will condescend to take a bit.”

A. Jonathan Swift

B. Will Rogers

C. Mae West

6. “Whenever a man has cast a longing eye on offices, a rottenness begins in his conduct.” 

A. Ted Cruz

B. Thomas Jefferson

C. Steve Carell

7. “If I were two-faced, would I be wearing this one?”

A. Dr. Jekyll

B. Emmett Kelly

C. Abraham Lincoln

8. “Wealth is not without its advantages and the case to the contrary, although it has often been made, has never proved widely persuasive. ”

A. Emily Dickinson

B. John Kenneth Galbraith

C. Michael Bloomberg

9. “We march up, moody or good-tempered soldiers – we reach the zone where the front begins and become on the instant human animals.” 

A. Erich Maria Remarque

B. Erich Fromm

C. Eric Clapton

10. “A fool learns from his experience. A wise person learns from the experience of others.” 

A. Walter White

B. Vladimir Lenin

C. Otto von Bismarck

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-A , 5-A , 6-B , 7-C , 8-B , 9-A , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“We don’t understand life any better at forty than at twenty, but by then we realize it and admit it.” – Jules Renard

 (Renard, 1864-1910, was a French author.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #341

*Quotation Quotient

  (Published October 6, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “What is a weed? A plant whose virtues have not yet been discovered.”

A. Luther Burbank

B. Charles Dickens

C. Ralph Waldo Emerson

2. “The blindness in human beings… is the blindness with which we all are afflicted in regard to the feelings of creatures and people different from ourselves.”

A. William James

B. Jesse James

C. LeBron James

3. “Every thought I have imprisoned in expression I must free by my deeds.”

A. Hannibal Lecter

B. Kahlil Gibran

C. Harmon Killebrew

4. “An argument always leaves each party convinced that the other has a closed mind.”

A. Harry Reid

B. Dr. Ruth Westheimer

C. Laurence J. Peter

5. “History unfolds itself by strange and unpredictable paths. We have little control over the future and none at all over the past.”

A. H. G. Wells

B. Winston Churchill

C. Judy Garland

6. “The two biggest sellers in any bookstore are the cookbooks and the diet books. The cookbooks tell you how to prepare the food and the diet books tell you how not to eat any of it.”

A. Andy Rooney

B. Mickey Rooney

C. Art Rooney

7. “Do not go gentle into that good night,/ Old age should burn and rave at close of day;/ Rage, rage against the dying of the light.”

A. Maya Angelou

B. Dylan Thomas

C. Jerry Garcia

8. “There are a thousand paths that have never been trodden – a thousand healths and hidden isles of life. Even now man and man’s earth are unexhausted and undiscovered.”

A. Friedrich Nietzsche

B. Justin Timberlake

C. Thomas Edison

9. “Do not think of knocking out another person’s brains because he differs in opinion from you. It would be as rational to knock yourself on the head because you differ from yourself ten years ago.”

A. Napoleon  Bonaparte

B. Chiang Kai-shek

C. Horace Mann

10. “There is no cure for birth and death save to enjoy the interval.”

A. George Lucas

B. George Santayana

C. George Zimmerman

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-C , 5-B , 6-A , 7-B , 8-A , 9-C , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 

“The soul has a taste for goodness, just as the body has an appetite for pleasure.” – Joseph Joubert

 (Joubert, 1754-1824, was a French philosopher and essayist.)

 

 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #334

*Quotation Quotient

  (Published August 18, 2013 in the Monterey County Herald.)

 1. “To believe in something, and not to live it, is dishonest.”

A. Mahatma Gandhi

B. Jimmy Swaggart

C. Mohamed Morsi

2. “One of the oldest human needs is having someone to wonder where you are when you don’t come home at night.”

A. Margaret Thatcher

B. Margaret Sanger

C. Margaret Mead

3. “The further a society drifts from truth the more it will hate those who speak it.”

A. Bradley Manning

B. George Orwell

C. Don Ho

4. “Cowards die a thousand deaths. The valiant taste of death but once.”

A. Woody Allen

B. Harper Lee

C. William Shakespeare

5. “God whispers in our pleasures, but shouts in our pain.”

A. C.S. Lewis

B. Barry Goldwater

C. Hugh Hefner

6. “All who have meditated on the art of governing mankind have been convinced that the fate of empires depends on the education of youth.”

A. Leonard Hofstadter

B. Aristotle

C. George W. Bush

7. “He who wishes to secure the good of others has already secured his own.”

A. Madonna

B. Eminem

C. Confucius

8. “Jesus died too soon. If he had lived to my age he would have repudiated his doctrine.”

A. Friedrich Nietzsche

B. Bob Hope

C. Pat Boone

9. “There is never enough time, unless you’re serving it.”

A. Ariel Castro

B. Malcolm Forbes

C. Louis Pasteur

10. “A nation may be said to consist of its territory, its people and its laws. The territory is the only part which is of certain durability. Laws change, people die, the land remains.”

A. Martin Scorsese

B. Rick Perry

C. Abraham Lincoln

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-C , 5-A , 6-B , 7-C , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

“The brain is a world consisting of a number of unexplored continents and great stretches of unknown territory.”  — Santiago Ramón y Cajal

(Ramón y Cajal, 1852-1934, was a Nobel Prize-winning Spanish physician and scientist.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #326

*Quotation Quotient

  (Published June 23, 2013 in the Monterey County Herald.)

 1. “Now it is summer, and, as usual, life fills me with transport and I forget to work. This year I have struggled for a long time, but the beauty of the world has conquered me.”

A. Leo Laporte

B. Leo Carrillo

C. Leo Tolstoy

2. “Even if you are on the right track, you’ll get run over if you just sit there.”

A. Mario Andretti

B. Will Rogers

C. Jon Bon Jovi

3. “The only thing that makes life possible is permanent, intolerable uncertainty: not knowing what comes next.”

A. Ursula K. Le Guin

B. Henry Ford

C. Carnac the Magnificent

4. “Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.”

A. Harry Reid

B. Mark Twain

C. Michelle Jackson

5. “It’s not true that life is one damn thing after another; it’s one damn thing over and over.”

A. Confucius

B. Edna St. Vincent Millay

C. Thomas Jefferson

6. “Insanity in individuals is something rare – but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.”

A. Friedrich Nietzsche

B. John Boehner

C. Leon Panetta

7. “Children today are tyrants. They contradict their parents, gobble their food, and tyrannize their teachers.”

A. Nancy Grace

B. Danny Tanner

C. Socrates

8. “No matter how calmly you try to referee, parenting will eventually produce bizarre behavior, and I’m not talking about the kids. Their behavior is always normal.”

A. Bill Cosby

B. Rodney Dangerfield

C. Hassan Rowhani

9. “When we win, I’m so happy I eat a lot. When we lose, I’m so depressed, I eat a lot. When we’re rained out, I’m so disappointed I eat a lot.”

A. Tommy Lasorda

B. Willie Mays

C. Ralph Waldo Emerson

10. “I have no faith in human perfectability. I think that human exertion will have no appreciable effect upon humanity. Man is now only more active – not more happy – nor more wise, than he was 6000 years ago.”

A. Cliff Clavin

B. Alex Trebek

C. Edgar Allan Poe

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-B , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “When I have to choose between voting for the people or the special interests, I always stick with the special interests. They remember. The people forget.” – Senator Henry F. Ashurst

 (Ashurst, 1874-1962, was one of the first two Senators from Arizona.)

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?