Tag Archives: Edna St. Vincent Millay

What’s Your QQ*? #365

*Quotation Quotient

(Published March 23, 2014 in the Monterey County Herald.)

 

1. “It was the best of times, it was the worst of times.”

A. Jon Stewart

B. Charles Dickens

C. Leo Tolstoy

 

2. “So much attention is paid to the aggressive sins, such as violence and cruelty and greed with all their tragic effects, that too little attention is paid to the passive sins, such as apathy and laziness, which in the long run can have a more devastating and destructive effect upon society than the others.”

A. Eleanor Roosevelt

B. Eleanor Rigby

C. Eleanor Clift

 

3. “We make our own fortunes and we call them fate.”

A. Austin Powers

B. Benjamin Disraeli

C. Oscar Hammerstein

 

4. “Few people are capable of expressing with equanimity opinions which differ from the prejudices of their social environment. Most people are even incapable of forming such opinions.”

A. J. Edgar Hoover

B. George Washington

C. Albert Einstein

 

5. “The trouble with the rat race is even if you win, you’re still a rat.”

A. B. F. Skinner

B. Lily Tomlin

C. Sammy Davis Jr.

 

6. “Life is an error-making and an error-correcting process, and nature in marking man’s papers will grade him for wisdom as measured both by survival and by the quality of life of those who survive.”

A. Jonas Salk

B. Paul Simon

C. Halle Berry

 

7. “It may seem a strange principle to enunciate as the very first requirement in a hospital that it should do the sick no harm.”

A. Florence Henderson

B. Florence Griffith Joyner

C. Florence Nightingale

 

8. “This administration today, here and now, declares unconditional war on poverty in America.”

A. Lyndon Johnson

B. Barack Obama

C. Dwight Eisenhower

 

9. “Life is a corrupting process from the time a child learns to play his mother off against his father in the politics of when to go to bed; he who fears corruption fears life.”

A. Benjamin Spock

B. Saul Alinsky

C. Roseanne Barr

 

10. “My candle burns at both ends;/ It will not last the night;/ But, ah, my foes, and, oh, my friends -/ it gives a lovely light.”

A. Edna St. Vincent Millay

B. Virginia Woolf

C. Elton John

 

 Answers: 1-B, 2-A , 3-B , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-B , 10-A

 Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “When people ask me if I have any spare change, I tell them I have it at home in my spare wallet.” – Nick Arnette

 (Arnette is a comedian and inspirational speaker.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #326

*Quotation Quotient

  (Published June 23, 2013 in the Monterey County Herald.)

 1. “Now it is summer, and, as usual, life fills me with transport and I forget to work. This year I have struggled for a long time, but the beauty of the world has conquered me.”

A. Leo Laporte

B. Leo Carrillo

C. Leo Tolstoy

2. “Even if you are on the right track, you’ll get run over if you just sit there.”

A. Mario Andretti

B. Will Rogers

C. Jon Bon Jovi

3. “The only thing that makes life possible is permanent, intolerable uncertainty: not knowing what comes next.”

A. Ursula K. Le Guin

B. Henry Ford

C. Carnac the Magnificent

4. “Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.”

A. Harry Reid

B. Mark Twain

C. Michelle Jackson

5. “It’s not true that life is one damn thing after another; it’s one damn thing over and over.”

A. Confucius

B. Edna St. Vincent Millay

C. Thomas Jefferson

6. “Insanity in individuals is something rare – but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.”

A. Friedrich Nietzsche

B. John Boehner

C. Leon Panetta

7. “Children today are tyrants. They contradict their parents, gobble their food, and tyrannize their teachers.”

A. Nancy Grace

B. Danny Tanner

C. Socrates

8. “No matter how calmly you try to referee, parenting will eventually produce bizarre behavior, and I’m not talking about the kids. Their behavior is always normal.”

A. Bill Cosby

B. Rodney Dangerfield

C. Hassan Rowhani

9. “When we win, I’m so happy I eat a lot. When we lose, I’m so depressed, I eat a lot. When we’re rained out, I’m so disappointed I eat a lot.”

A. Tommy Lasorda

B. Willie Mays

C. Ralph Waldo Emerson

10. “I have no faith in human perfectability. I think that human exertion will have no appreciable effect upon humanity. Man is now only more active – not more happy – nor more wise, than he was 6000 years ago.”

A. Cliff Clavin

B. Alex Trebek

C. Edgar Allan Poe

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-B , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “When I have to choose between voting for the people or the special interests, I always stick with the special interests. They remember. The people forget.” – Senator Henry F. Ashurst

 (Ashurst, 1874-1962, was one of the first two Senators from Arizona.)

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #223

 

BONUS QUOTE OF THE DAY

“In youth the days are short and the years are long; in old age the years are short and the days long.” – Nikita Ivanovich Panin

(Count Panin, 1718-1783, was an influential Russian diplomat and advisor to Catherine the Great.)

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations