Tag Archives: E. B. White

What’s Your QQ*? #373

*QUOTATION QUOTIENT

(Published May 18, 2014 in the Monterey Herald.)

1. “Man is the only animal that blushes. Or needs to.”

A. Mark Zuckerberg

B. Mark McGwire

C. Mark Twain

 

2. “Cowards die many times before their deaths;/ The valiant never taste of death but once.”

A. William Shakespeare

B. Ernest Hemingway

C. King Arthur

 

3. “A good part of any day in Los Angeles is spent driving, alone, through streets devoid of meaning to the driver, which is one reason the place exhilarates some people, and floods others with an amorphous unease.”

A. Jack Nicholson

B. Joan Didion

C. Mahatma Gandhi

 

4. “History is the long and tragic story of the fact that privileged groups seldom give up their privileges voluntarily.”

A. Martin Luther King, Jr.

B. Queen Elizabeth II

C. Harry Truman

 

 5. “In olden days a glimpse of stocking/ Was looked on as something shocking/ But now, Heaven knows,/ Anything goes.”

A. Natalie Cole

B. Nat King Cole

C. Cole Porter

 

6. “There is no folly of the beast of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.”

A. Charles Manson

B. Herman Melville

C. Dr. Doolittle

 

7. “People who don’t know how to keep themselves healthy ought to have the decency to get themselves buried, and not waste time about it.”

A. Henrik Ibsen

B. Richard Simmons

C. William Howard Taft

 

8. “Middle age is when your age starts to show around your middle.”

A. Drew Barrymore

B. Chris Christie

C. Bob Hope

 

9. “Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught.”

A. Oscar Wilde

B. Arne Duncan

C. Thomas Edison

 

10. “It is quite obvious that the human race has made a queer mess of life on this planet. But as a people we probably harbor seeds of goodness that have lain for a long time waiting to sprout when the conditions are right.”

A. J. K. Rowling

B. E. B. White

C. J. D. Salinger

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-A , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-A , 10-B

Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “Property may be destroyed and money may lose its purchasing power; but, character, health, knowledge and good judgment will always be in demand under all conditions.” – Roger Babson

 (Babson, 1875-1967, an American business educator, writer and statistician, founded three colleges.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #362

*Quotation Quotient

(Published March 2, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “’Begin at the beginning,’ the King said, very gravely, ‘and go on till you come to the end: then stop.’

A. Lewis Carroll

B. Stephen King

C. Maurice Sendak

 

2. “I often covered more than a hundred sheets of paper with drafts, revisions, rewritings, ravings, doodlings, and intensely concentrated work to construct a single verse.”

A. William Shakespeare

B. Elton John

C. Dylan Thomas

 

3. “A whale ship was my Yale College and my Harvard.”

A. Jules Verne

B. Herman Melville

C. John Kerry

 

4. “The meaning of life is that it stops.”

A. Edgar Allan Poe

B. Franz Kafka

C. Simon Cowell

 

5. “The pupil who is never required to do what he cannot do, never does what he can do.”

A. John Lennon

B. John Hancock

C. John Stuart Mill

 

6. “Man is by nature a political animal.”

A. Nancy Pelosi

B. Aristotle

C. Charlie Sheen

 

7. “Whatever else an American believes or disbelieves about himself, he is absolutely sure he has a sense of humor.”

A. E.B. White

B. Barry White

C. Perry White

 

8. “Money-giving is a very good criterion of a person’s mental health. Generous people are rarely mentally ill people.”

A. Jack Benny

B. Andrew Carnegie

C. Dr. Karl Menninger

 

9. “I joked about every prominent man in my lifetime, but I never met one I didn’t like.”

A. Johnny Carson

B. Will Rogers

C. George Carlin

 

10. “O Captain! my Captain! our fearful trip is done;/ The ship has weather’d every rack, the prize we sought is won.”

A. Mark Twain

B. Mr. Spock

C. Walt Whitman

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-B , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 

“One must live the way one thinks or end up thinking the way one has lived.” – Paul Bourget

(Bourget, 1852-1935, was a French novelist and critic.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #300

Published December 23, 2012 in the Monterey County Herald

Who wrote?

“I’m dreaming of a white Christmas.”

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“I wish we could put up some of the Christmas spirit in jars and open a jar of it every month.” – Harlan Miller

 (Miller, 1897-1968, wrote his “Over the Coffee” column in the Des Moines Register for nearly four decades.)

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes

What’s Your QQ? #291

Published October 21, 2012 in the Monterey County Herald

Who said?

“Prejudice is a great time saver. You can form opinions without having to get the facts.” (see quote #10)

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“Confession is good for the soul only in the sense that a tweed coat is good for dandruff – it is a palliative rather than a remedy.” – Peter De Vries

 (De Vries, 1910-1993, was an American editor and novelist.)

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes