Tag Archives: Dolly Parton

What’s Your QQ*? #396

*QUOTATION QUOTIENT

(Published October 26, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Ink-fresh papers, millions of them—ink-fresh with morning, orange juice, waffles, eggs and bacon, and cups of strong hot coffee. How fine it is, here in America, at ink-fresh, coffee-fragrant morning, to read the paper!”

 

A. Tom Hanks

B. Tom Wolfe

C. Tom Friedman

 

2. “Too much of a good thing can be wonderful!”

 

A. Laverne DeFazio

B. Barry Goldwater

C. Mae West

 

3. “Giving birth is like taking your lower lip and forcing it over your head.”

 

A. Carol Burnett

B. Betty Friedan

C. Jacqueline Kennedy

 

4. “Being in a band you can wear whatever you want – it’s like an excuse for Halloween every day.”

 

A. Gwen Stefani

B. Frank Sinatra

C. Freddy Krueger

 

5. “Some places speak distinctly. Certain dank gardens cry aloud for a murder; certain old houses demand to be haunted; certain coasts are set apart for shipwrecks.”

 

A. George Gershwin

B. Britney Spears

C. Robert Louis Stevenson

 

6. “Double, double toil and trouble; fire burn and cauldron bubble.”

 

A. Maurice Sendak

B. William Shakespeare

C. Paula Deen

 

7. “The great question… which I have not yet been able to answer, despite my thirty years of research into the feminine soul, is ‘What does a woman want?’”

 

A. Sigmund Freud

B. Larry King

C. Jack Nicholson

 

8. “Never forget that only dead fish swim with the stream.”

 

A. Malcolm Muggeridge

B. Malcolm-Jamal Warner

C. Malcolm X

 

9. “The way I see it, if you want the rainbow, you gotta put up with the rain.”

 

A. Al Roker

B. Dolly Parton

C. Buster Posey

 

10. “What’s wrong with this world is, it’s not finished yet. It is not completed to the point where man can put his final signature to the job and say, ‘It is finished. We made it and it works.’”

 

A. Taylor Swift

B. Plato

C. William Faulkner

 

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-A , 5-C , 6-B , 7-A , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“Inside every old person is a young person wondering what happened.”― Terry Pratchett

 (Prachett, b. 1948, is a British author of fantasy novels.)

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ? #294

Published November 11, 2012 in the Monterey County Herald

Who said?

“All the world is birthday cake, so take a piece, but not too much.”

 

 

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“Some of the secret joys of living are not found by rushing from point A to point B, but by inventing some imaginary letters along the way.” ― Douglas Pagels

(Pagels has written many books, mostly for young adults.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes