Tag Archives: Dalai Lama

What’s Your Quotation Quotient? #431

Published June 27-28, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


1. “New Beginnings are often disguised as painful endings.”

A. Paul Simon

B. Lao Tzu

C. Gilda Radner

2. “Some people die at 25 and aren’t buried until 75.”

A. Charles Addams

B. Reese Witherspoon

C. Benjamin Franklin

3. “Silence is golden when you can’t think of a good answer.”

A. Muhammad Ali

B. Harpo Marx

C. Frankie Valli

4. “I will not accept if nominated and will not serve if elected.”

A. Dwight D. Eisenhower

B. William Tecumseh Sherman

C. Colin Powell

5. “I’ve always wanted to sell out. The problem is nobody wanted to buy me.” 

A. John F. Kennedy

B. John Wayne

C. John Waters

6. “Have enough courage to trust love one more time and always one more time.”

A. Maya Angelou

B. Jordan Spieth

C. Elizabeth Taylor

7. “Compassion is not religious business, it is human business, it is not luxury, it is essential for our own peace and mental stability, it is essential for human survival.”

A. Jeb Bush

B. Dalai Lama

C. Jules Verne

8. “Hey, hey, easy, kids. Everybody in the car. Boat leaves in two minutes . . . or perhaps you don’t want to see the second-largest ball of twine on the face of the earth, which is only four short hours away?”

A. “Jurassic Park”

B. “National Lampoon’s Vacation”

C. “The Brady Bunch”

9. “Sixty years ago I knew everything; now I know nothing; education is a progressive discovery of our own ignorance.”

A. Will Durant

B. Eddie Haskell

C. Henry Ford

10. “The central question is whether the wonderfully diverse and gifted assemblage of human beings on this earth really knows how to run a civilization.”

A. Vince Lombardi

B. Jake Gyllenhaal

C. Adlai Stevenson



Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-B , 9-A , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce


“Never give up on a dream because of the time it will take to accomplish it. The time will pass anyway.”

-Earl Nightingale, 1921-1989, was an American radio personality and motivational speaker


Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #389


(Published September 7, 2014 in the Monterey Herald.)


1. “The political and commercial morals of the United States are not merely food for laughter, they are an entire banquet.”


A. Margaret Thatcher

B. Jerry Brown

C. Mark Twain


2. “Always be a first rate version of yourself and not a second rate version of someone else.”


A. Judy Garland

B. Frank Sinatra Jr.

C. Kim Jong-un


3. “I have learned to seek my happiness by limiting my desires, rather than in attempting to satisfy them.”


A. John Stuart Mill

B. Jon Stewart

C. Martha Stewart


4. “Once, during Prohibition, I was forced to live for days on nothing but food and water.”


A. Oprah Winfrey

B. W.C. Fields

C. Jacques Cousteau


5. “The poor object to being governed badly, while the rich object to being governed at all.”


A. Snoop Dogg

B. Charles Koch

C. G.K. Chesterton


6. “By all means marry; if you get a good wife, you’ll become happy; if you get a bad one, you’ll become a philosopher.”


A. Mark Zuckerberg

B. Socrates

C. Cliff Claven


7. “You can’t start a fire without a spark.”


A. Smokey Bear

B. Bruce Springsteen

C. Jim Morrison


8. “A hundred times every day I remind myself that my inner and outer life depend on the labors of other men, living and dead, and that I must exert myself in order to give in the same measure as I have received.”


A. Albert Einstein

B. John Wayne

C. Chris Christie


9. “A kiss is a lovely trick designed by nature to stop speech when words become superfluous.”


A. Roseanne Barr

B. Ingrid Bergman

C. Gene Simmons


10. “Live a good, honorable life. Then when you get older and think back, you’ll be able to enjoy it a second time.”


A. Dalai Lama

B. Salvador Dalí

C. Dolly Parton



 Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-B , 5-C , 6-B, 7-B , 8-A , 9-B , 10-A


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar

6-7–QQ = Literate

4-5–Q = Semi-Literate

0-3–No Q = Quote-Dunce



 “A man has made at least a start on discovering the meaning of human life when he plants shade trees under which he knows full well he will never sit.”   ― D. Elton Trueblood

 (Trueblood, 1900-1994, was an American Quaker author, educator, and theologian.)




Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #328

*Quotation Quotient

  (Published July 7, 2013 in the Monterey County Herald.) 


1. “That’s the problem with nature. Something’s always stinging you or oozing mucus on you. Let’s go watch TV.”

A. Bill Watterson

B. Kanye West

C. John Muir

2. “There is more to life than increasing its speed.”

A. Danica Patrick

B. George Burns

C. Mahatma Gandhi

3. “Poets utter great and wise things which they do not themselves understand.”

A. Plato

B. Charles Schulz

C. George Stephanopoulos

4. “Peace, in the sense of the absence of war, is of little value to someone who is dying of hunger or cold. …Peace can only last where human rights are respected, where the people are fed, and where individuals and nations are free.”

A. Salvador Dali   

B. Dalai Lama

C. Dolly Parton

5. “An actor’s a guy who, if you ain’t talking about him, ain’t listening. ”

A. William Shakespeare

B. Marlon Brando

C. Katharine Hepburn

6. “This is…what it’s like being a successful woman in America. You get to be treated as the second sex by an ever-more-elite class of men.”

A. Cleopatra

B. Michele Bachmann

C. Ellen Goodman

7. “Don’t you draw the Queen of Diamonds, boy, she’ll beat you if she’s able. You know, the Queen of Hearts is always your best bet.”

A. The Black Crowes

B. The Byrds

C. The Eagles

8. “The secret of staying young is to live honestly, eat slowly, and lie about your age.”

A. Lucille Ball

B. Methuselah

C. Ted Williams

9. “That which we call sin in others is experiment for us.”

A. Ralph Nader

B. Ralph Kramden

C. Ralph Waldo Emerson

10. “Every politician should have been born an orphan and remain a bachelor.”

A. Lady Bird Johnson

B. Vladimir Putin

C. Oliver “Daddy” Warbucks


 Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-B , 6-C , 7-C , 8-A , 9- C, 10-A

 Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce



“When you go to work, if your name is on the building, you’re rich. If your name is on your desk, you’re middle-class. If your name is on your shirt, you’re poor.” – Rich Hall

 (Hall, b. 1954, is an American comedian and writer.)


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #305

Published January 27, 2013 in the Monterey County Herald

Who said?

“No man ever believes that the Bible means what it says: He is always convinced that it says what he means.” (#7)


“The time to relax is when you don’t have time for it. ” – Sydney J. Harris

 (Harris, 1917-1986, was a Chicago journalist and syndicated columnist.)

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes