Tag Archives: Charles Dickens

What’s Your QQ*? #374

*QUOTATION QUOTIENT

(Published May 25, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “It doesn’t take a hero to order men into battle. It takes a hero to be one of those men who goes into battle.”

A. Norman Schwarzkopf

B. Betty White

C. Dick Cheney

 

2. “I never drink water because of the disgusting things that fish do in it.”

A. David Hasselhoff

B. Eleanor Roosevelt

C. W. C. Fields

 

3. “One of the hardest things in life is having words in your heart that you can’t utter.”

A. Donald Sterling

B. Gomer Pyle

C. James Earl Jones

 

4. “The fundamental cause of trouble in the world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”

A. Forrest Gump

B. Bertrand Russell

C. Stephen Hawking

 

5. “Turn on, tune in, drop out.”

A. “Squeaky” Fromme

B. Timothy Leary

C. Casey Kasem

 

6. “There is a fifth dimension, beyond that which is known to man. It is a dimension as vast as space and as timeless as infinity. It is in the middle ground between light and shadow, between science and superstition.”

A. Rod Serling

B. Alfred Hitchcock

C. Neil deGrasse Tyson

 

7. “If you are neutral in situations of injustice, you have already chosen the side of the oppressor.”

A. Vladimir Putin

B. Desmond Tutu

C. Jeb Bush

 

8. “What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us.”

A. Ralph Nader

B. Ralph Lauren

C. Ralph Waldo Emerson

 

9. “Cows are my passion. What I have ever sighed for has been to retreat to a Swiss farm, and live entirely surrounded by cows -and china.”

A. Charles Dickens

B. Mao Zedong

C. Adam Sandler

 

10. “I only regret that I have but one life to lose for my country.”

A. Abraham Lincoln

B. Nathan Hale

C. Paul Revere

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-C , 4-B , 5-B , 6-A , 7-B , 8-C , 9-A , 10-B

 

Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “Patriotism consists not in waving the flag, but in striving that our country shall be righteous as well as strong.” – James Bryce

 (Bryce, 1838-1922, was a British historian, politician. and ambassador to the United States.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #365

*Quotation Quotient

(Published March 23, 2014 in the Monterey County Herald.)

 

1. “It was the best of times, it was the worst of times.”

A. Jon Stewart

B. Charles Dickens

C. Leo Tolstoy

 

2. “So much attention is paid to the aggressive sins, such as violence and cruelty and greed with all their tragic effects, that too little attention is paid to the passive sins, such as apathy and laziness, which in the long run can have a more devastating and destructive effect upon society than the others.”

A. Eleanor Roosevelt

B. Eleanor Rigby

C. Eleanor Clift

 

3. “We make our own fortunes and we call them fate.”

A. Austin Powers

B. Benjamin Disraeli

C. Oscar Hammerstein

 

4. “Few people are capable of expressing with equanimity opinions which differ from the prejudices of their social environment. Most people are even incapable of forming such opinions.”

A. J. Edgar Hoover

B. George Washington

C. Albert Einstein

 

5. “The trouble with the rat race is even if you win, you’re still a rat.”

A. B. F. Skinner

B. Lily Tomlin

C. Sammy Davis Jr.

 

6. “Life is an error-making and an error-correcting process, and nature in marking man’s papers will grade him for wisdom as measured both by survival and by the quality of life of those who survive.”

A. Jonas Salk

B. Paul Simon

C. Halle Berry

 

7. “It may seem a strange principle to enunciate as the very first requirement in a hospital that it should do the sick no harm.”

A. Florence Henderson

B. Florence Griffith Joyner

C. Florence Nightingale

 

8. “This administration today, here and now, declares unconditional war on poverty in America.”

A. Lyndon Johnson

B. Barack Obama

C. Dwight Eisenhower

 

9. “Life is a corrupting process from the time a child learns to play his mother off against his father in the politics of when to go to bed; he who fears corruption fears life.”

A. Benjamin Spock

B. Saul Alinsky

C. Roseanne Barr

 

10. “My candle burns at both ends;/ It will not last the night;/ But, ah, my foes, and, oh, my friends -/ it gives a lovely light.”

A. Edna St. Vincent Millay

B. Virginia Woolf

C. Elton John

 

 Answers: 1-B, 2-A , 3-B , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-B , 10-A

 Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “When people ask me if I have any spare change, I tell them I have it at home in my spare wallet.” – Nick Arnette

 (Arnette is a comedian and inspirational speaker.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #291

Published October 21, 2012 in the Monterey County Herald

Who said?

“Prejudice is a great time saver. You can form opinions without having to get the facts.” (see quote #10)

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“Confession is good for the soul only in the sense that a tweed coat is good for dandruff – it is a palliative rather than a remedy.” – Peter De Vries

 (De Vries, 1910-1993, was an American editor and novelist.)

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes