Tag Archives: Charles Darwin

What’s Your QQ*? #358

*Quotation Quotient

  (Published February 2, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “We’re going to win Sunday. I guarantee it.”

A. Pete Carroll

B. Joe Namath

C. Peyton Manning

 

2. “What a book a devil’s chaplain might write on the clumsy, wasteful, blundering, low, and horribly cruel work of nature!”

A. Charles Manson

B. Charles Barkley

C. Charles Darwin

 

3. “The promise was that when the glass was full, it would overflow, benefiting the poor. But what happens instead is that when the glass is full, it magically gets bigger… nothing ever comes out for the poor.”

A. Huey Long

B. Bernie Sanders

C. Pope Francis

 

4. “People take different roads seeking fulfillment and happiness. Just because they’re not on your road doesn’t mean they’ve gotten lost.”

A. Dennis Rodman

B. The Dalai Lama

C. Route 66

 

5. “Advertising is the rattling of a stick inside a swill bucket. ”

A. George Orwell

B. Steve Jobs

C. Albus Dumbledore

 

6. “I have come to the conclusion never again to think of marrying, and for this reason, I can never be satisfied with anyone who would be blockhead enough to have me.”

A. Abraham Lincoln

B. Groucho Marx

C. Charlie Brown

 

7. “I believe that every human has a finite number of heartbeats. I don’t intend to waste any of mine running around doing exercises.”

A. Neil Armstrong

B. Jane Fonda

C. Barry Goldwater

 

8. “Education is when you read the fine print; experience is what you get when you don’t.”

A. Pete Rose

B. Pete Townshend

C. Pete Seeger

 

9.I’ve lived in good climate, and it bores the hell out of me. I like weather rather than climate.”

A. Jim Vanderzwaan

B. John Steinbeck

C. Roald Amundsen

 

10. “When I played pro football, I never set out to hurt anyone deliberately – unless it was, you know, important, like a league game or something.”

A. Muhammad Ali

B. William “The Refrigerator” Perry

C. Dick Butkus

 

 Answers: 1-B, 2-C , 3-C , 4-B , 5-A , 6-A , 7-A , 8-C , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “When I went to Catholic high school in Philadelphia, we just had one coach for football and basketball. He took all of us who turned out and had us run through a forest. The ones who ran into the trees were on the football team. ” –  George Raveling

 (Raveling, b. 1937, coached college basketball at Washington State, Iowa and USC.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #314

 *Quotation Quotient   

(Published March 31, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “If I had my life to live over again, I would have made a rule to read some poetry and listen to some music at least once every week.”

A. Dean Martin

B. Mao Tse-Tung

C. Charles Darwin

 2. “Let us never negotiate out of fear. But let us never fear to negotiate.”

A. John Kerry

B. John Foster Dulles

C. John F. Kennedy

 3. “Parents who expect gratitude from their children (there are even some who insist on it) are like usurers who gladly risk their capital if only they receive interest.”

A. Franz Kafka

B. Dave Barry

C. Martin Luther King

 4. “An event of colossal and overwhelming significance may happen all at once, but the words which describe it have to come one by one in a long chain.”

A. Geoffrey Chaucer

B. Upton Sinclair

C. Mike Krzyzewski

 5. “Just as eating against one’s will is injurious to health, so study without a liking for it spoils the memory, and it retains nothing it takes in.”

A. Leonard Bernstein

B. Jack Nicklaus

C. Leonardo da Vinci

 6. “To waste, to destroy our natural resources, to skin and exhaust the land instead of using it so as to increase its usefulness, will result in undermining in the days of our children the very prosperity which we ought by right to hand down to them amplified and developed.”

A. Robert Louis Stevenson

B. Theodore Roosevelt

C. Michele Bachmann

 7. “An optimist is a person who sees a green light everywhere, while a pessimist sees only the red stoplight … The truly wise person is color-blind.”

 A. Albert Schweitzer

B. Helen Keller

C. Barney Fife

 8. “Men get opinions as boys learn to spell, by reiteration chiefly.”

A. Michelle Obama

B. Andrew Lloyd Webber

C. Elizabeth Barrett Browning

 9. “I think, therefore I am.”

A. René Descartes

B. Crocodile Dundee

C. Ralph Waldo Emerson

 10. “I think that I think, therefore I think that I am.”

A. Socrates

B. Ambrose Bierce

C. Sheldon Cooper

 

 Answers: 1-C, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-A , 10-B

 Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “Music has charms to soothe the savage breast/ To soften rocks, or bend a knotted oak.” – William Congreve

 (Congreve, 1670-1729, was an English playwright and poet.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #250

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“Happiness is too many things these days for anyone to wish it on anyone lightly. So let’s just wish each other a bileless New Year and leave it at that.”  – Judith Crist

 (Crist, now 89, was one of New York’s foremost film and theater critics.)



Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations

What’s Your QQ? #247

BONUS QUOTE OF THE DAY

Murphy’s Love Laws: “Any ‘Why’ question, has no answer, and if it does, that answer is not logical.” – Edward Murphy

 (Murphy, 1918-1990, was an aerospace engineer who originated Murphy’s Law: “Anything that can go wrong will go wrong.”)

 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations