Tag Archives: Carl Sandburg

What’s Your QQ*? #383

*QUOTATION QUOTIENT

(Published July 27, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “A telescope will magnify a star a thousand times, but a good press agent can do even better.”

 

A. Fred Allen

B. Fred Astaire

C. Fred Flintstone

 

2. “Yes the truth is that men’s ambition and their desire to make money are among the most frequent causes of deliberate acts of injustice.”

 

A. Will Rogers

B. Chris Christie

C. Aristotle

 

3. “I don’t deserve this award, but I have arthritis and I don’t deserve that either.”

 

A. Sally Field

B. Jack Benny

C. Audie Murphy

 

4. “This is the second time in our history that there has come back from Germany to Downing Street peace with honour. I believe it is peace for our time.”

 

A. Neville Chamberlain

B. Angie Dickinson

C. Winston Churchill

 

5. “Anger is the most impotent of passions. It effects nothing it goes about, and hurts the one who is possessed by it more than the one against whom it is directed.”

 

A. Mel Gibson

B. Carl Sandburg

C. Howard Hughes

 

6. “Glory is fleeting, but obscurity is forever.”

 

A. Wayne Gretzky

B. Joan of Arc

C. Napoleon Bonaparte

 

7. “I only went out for a walk, and finally concluded to stay out till sundown; for going out, I found, was really going in.”

 

A. John Muir

B. Rocky Balboa

C. Theodore Roosevelt

 

8. “I love to think of nature as an unlimited broadcasting station, through which God speaks to us every hour, if we will only tune in.”

A. George Carlin

B. George Washington Carver

C. George Washington

 

9. “The test of our progress is not whether we add to the abundance of those who have much. It is whether we provide enough to those who have little.”

 

A. Michele Bachmann

B. Franklin Delano Roosevelt

C. Joseph Stalin

 

10. “Women might be able to fake orgasms. But men can fake whole relationships.”

 

A. Rosalynn Carter

B. Charles Dickens

C. Sharon Stone

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-A , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-B , 10-C

 

Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                    

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 Television: “I didn’t ever dream it would be so good, the color and everything. It is beyond my expectations. But the programs! I would never let my children even come close to this thing!” – Vladimir Zworykin

 (Zworykin, 1889-1982, a Russian-born American electronic engineer and inventor, has been called the “Father of Television.”)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, Uncategorized, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #372

*QUOTATION QUOTIENT

(Published May 11, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “There is a time for work, and a time for love. That leaves no other time.”

A. Gerald Ford

B. Coco Chanel

C. Amelia Earhart

 

2. “Doctors are men who prescribe medicines of which they know little, to cure diseases of which they know less, in human beings of whom they know nothing.”

A. Voltaire

B. Gustav Mahler

C. Dr. Mehmet Oz

 

3. “The shoe that fits one person pinches another; there is no recipe for living that suits all cases.”

A. William Shakespeare

B. Carl Jung

C. Cinderella

 

4. “I am the people–the mob–the crowd–the mass./ Do you know that all the great work of the world is done through me?”

A. Mormon Tabernacle Choir

B. Jane Austen

C. Carl Sandburg

 

5. “Fake food – I mean those patented substances chemically flavored and mechanically bulked out to kill the appetite and deceive the gut – is unnatural, almost immoral, a bane to good eating and good cooking.”

A. Julia Child

B. Paula Deen

C. Jimmy Dean

 

6. “If we were logical, the future would be bleak, indeed. But we are more than logical. We are human beings, and we have faith, and we have hope, and we can work.”

A. Robert McNamara

B. Spock

C. Jacques Cousteau

 

7. “The class which has the power to rob upon a large scale has also the power to control the government and legalize their robbery.”

A. Eugene Debs

B. Clyde Barrow

C. Charles Koch

 

8. “Life is either a daring adventure or nothing at all. Security is mostly a superstition. It does not exist in nature.”

A. Yo-Yo Ma

B. Helen Keller

C. Joseph McCarthy

 

9. “Imagination is a quality given to man to compensate for what he is not, and a sense of humor is provided to console him from what he is.”

A. Jerry Seinfeld

B. George Washington

C. Oscar Wilde

 

10. “There can’t be a crisis next week, my schedule is already full.”

A. Henry Kissinger

B. Henry David Thoreau

C. Henry Ford

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-B , 4-C , 5-A , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-A

 

Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “Laugh, and the world laughs with you;/ Weep, and you weep alone.” – Ella Wheeler Wilcox

 (Wilcox, 1850-1919, was an American author and poet.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #367

*QUOTATION QUOTIENT

(Published April 6, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Man is condemned to be free; because once thrown into the world, he is responsible for everything he does.”

A. Jean-Paul Sartre

B. Nicolaus Copernicus

C. Carol Channing

 

2. “Custom is a mutable thing; yet we readily recognize the permanence of certain social values. Graciousness and courtesy are never old-fashioned.”

A. Wiley Post

B. Huffington Post

C. Emily Post

 

3. “THE fog comes/ on little cat feet./ It sits looking/ over harbor and city/ on silent haunches/ and then moves on.”

A. Edgar Allan Poe

B. Carl Sandburg

C. Jim Vanderzwaan

 

4. “Every crowd has a silver lining.”

A. P.T. Barnum

B. Madonna

C. Ron Silver

 

5. “Develop interest in life as you see it; in people, things, literature, music – the world is so rich, simply throbbing with rich treasures, beautiful souls and interesting people. Forget yourself.”

A. Henry Waxman

B. Henry Fonda

C. Henry Miller

 

6. “The art of being wise is the art of knowing what to overlook.”

A. William James

B. Jersey Joe Walcott

C. Alexander Hamilton

 

7. “We learn from experience that men never learn anything from experience.”

A. Mayor Rob Ford

B. George Bernard Shaw

C. Rutherford B. Hayes

 

8. “Why do they call it rush hour when nothing moves?”

A. Truman Capote

B. Robin Williams

C. Emily Brontë

 

9. “I have a prejudice against people with money. I have known so many, and none have escaped the corruption of power. In this I am a purist. I love people motivated by love and not by power. If you have money and power, and are motivated by love, you give it all away.”

A. Anaïs Nin

B. Larry the Cable Guy

C. John D. Rockefeller

 

10. “Knowledge can be communicated, but wisdom cannot. A man can find it, he can live it, he can be filled and sustained by it, but he cannot utter or teach it.”

A. Josiah Bartlet

B. Tony Blair

C. Hermann Hesse

 

 Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-A , 5-C , 6-A , 7-B , 8-B , 9-A , 10-C

 Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master    

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “All men’s misfortunes spring from their hatred of being alone.” – Jean de La Bruyere

 (La Bruyere, 1645-1696, was a French philosopher and satiric moralist.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #319

*Quotation Quotient

  (Published May 5, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “The Roman government gave them bread and circuses. Today we give them bread and elections.”

A. Will Durant

B. Mitt Romney

C. George Gallup

2. “In Genesis it says that it is not good for a man to be alone, but sometimes it’s a great relief.”

A. Michelle Duggar

B. John Barrymore

C. Robinson Crusoe

3. “And in the streets the children screamed/ The lovers cried and the poets dreamed/ But not a word was spoken/ The church bells all were broken/ And the three men I admire most/ The Father Son and Holy Ghost/ They caught the last train for the coast/ The day the music died.”

A. Bob Dylan

B. Don McLean

C. Buddy Holly

4. “Any kid will run any errand for you, if you ask at bedtime.”

A. Red Auerbach

B. Red Barber

C. Red Skelton

5. “Time is the coin of your life. You spend it. Do not allow others to spend it for you.”

A. Susan B. Anthony

B. Mary J. Blige

C. Carl Sandburg

6. “There are only two kinds of freedom in the world; the freedom of the rich and powerful, and the freedom of the artist and the monk who renounces possessions.”

A. Anaïs Nin

B. Mitch McConnell

C. Karl Marx

7. “It has been said that man is a rational animal. All my life I have been searching for evidence which could support this.”

A. Margaret Mitchell

B. Bertrand Russell

C. Mahatma Gandhi

8. “I hold it that a little rebellion now and then is a good thing, and as necessary in the political world as storms in the physical.”

A. Thomas Jefferson

B. Abbie Hoffman

C. Ted Nugent

9. “The cradle rocks above an abyss, and common sense tells us that our existence is but a brief crack of light between two eternities of darkness.” 

A. Yogi Berra

B. Mark Twain

C. Vladimir Nabokov

10. “No person can maximize the American Dream on the minimum wage.”

A. Ben Jealous

B. Ralph Waldo Emerson

C. David Letterman

 

 Answers: 1-A, 2-B , 3-B , 4-C , 5-C , 6-A , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“In every dispute between parent and child, both cannot be right, but they may be, and usually are, both wrong. It is this situation which gives family life its peculiar hysterical charm.” – Isaac Rosenfeld

 (Rosenfeld, 1918-1956, was a Jewish-American writer and member of the New York literary elite.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?