Tag Archives: . Bob Dylan

What’s Your QQ*? #419

(Published April 3, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle, Interactive version)


1. “What could be worse than getting to the end of your life and realizing you hadn’t lived it?”        


A. Edward Norton

B. Edward Snowden

C. Edward Albee


2. “Humor is emotional chaos remembered in tranquility.”


A. James Thurber

B. Sarah Silverman

C. Thomas Edison


3. “God has cared for these trees, saved them from drought, disease, avalanches, and a thousand tempests and floods. But he cannot save them from fools.”


A. John Lennon

B. John Muir

C. John Travolta


4. “I distrust those people who know so well what God wants them to do because I notice it always coincides with their own desires.”


A. Will Farrell

B. Susan B. Anthony

C. Nikita Khrushchev


5. “Be still, sad heart! and cease repining;/ Behind the clouds is the sun still shining;/ Thy fate is the common fate of all,/ Into each life some rain must fall,/ Some days must be dark and dreary.”


A. Billy Joel

B. Shel Silverstein

C. Henry Wadsworth Longfellow


6. “The town was so dull that when the tide went out it refused to come back.”


A. Fred Allen

B. Jason Burnett

C. Bill Kampe


7. “Democracy don’t rule the world/ You’d better get that in your head/  This world is ruled by violence/ But I guess that’s better left unsaid.”


A. Bob Dylan

B. Donald Rumsfeld

C. Robert Frost


8. “When you are down and out something always turns up – and it is usually the noses of your friends.”


A. Frédéric Chopin

B. Orson Welles

C. James Naismith


9. “The American dream does not come to those who fall asleep.”


A. Richard Nixon

B. Martina Navratilova

C. Ruth Bader Ginsburg


10. “That’s why they call it the American Dream, because you have to be asleep to believe it.”


A. George Foreman

B. George Washington

C. George Carlin



Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-B , 5-C , 6-A , 7-A , 8-B , 9-A , 10-C


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce



“No social system in any country will bring us happiness, health, and prosperity unless it is inspired by something greater than materialism.”

– Clement R. Attlee, 1883-1967, was a Labour Party leader and British prime minister from 1945-1951.








Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #363

*Quotation Quotient

(Published March 9, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “Death, taxes and childbirth! There’s never any convenient time for any of them.”

A. Thomas Jefferson

B. Pink

C. Margaret Mitchell


2. “You campaign in poetry. You govern in prose.”

A. Elizabeth Barrett Browning

B. Mario Cuomo

C. Richard Nixon


3. “Wherever a man goes, men will pursue him and paw him with their dirty institutions, and, if they can, constrain him to belong to their desperate odd-fellow society.”

A. Henry David Thoreau

B. Jimmy Fallon

C. Salvador Dali


4. “You don’t need a weatherman to know which way the wind blows.”

A. Jack Kerouac

B. Willard Scott

C. Bob Dylan


5. “Patriotism is the last refuge of a scoundrel.”

A. Earvin “Magic” Johnson

B. Lyndon Johnson

C. Samuel Johnson


6. “Consistency is the last refuge of the unimaginative.”

A. Oscar Wilde

B. Nat King Cole

C. Calvin Coolidge


7. “Show me a good and gracious loser and I will show you a failure.”

A. John Wooden

B. Knute Rockne

C. Charlie Chaplin


8. “[It is] forbidden to ever make peace with a monarch, a prince or a people who have not submitted.”

A. Genghis Khan

B. Robert E. Lee

C. Barack Obama


9. “The only time a woman really succeeds in changing a man is when he’s a baby.”

A. Natalie Wood

B. William McKinley

C. Princess Diana


10. “Science has explained nothing; the more we know the more fantastic the world becomes and the profounder the surrounding darkness.”

A. Benjamin Franklin

B. Aldous Huxley

C. Ellen DeGeneres


Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-C , 5-C , 6-A , 7-B , 8-A , 9-A , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce


 “The important question is not, what will yield to man a few scattered pleasures, but what will render his life happy on the whole amount.”

– Joseph Addison

 (Addison, 1672-1719, was an English politician and writer.)


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #305

Published January 27, 2013 in the Monterey County Herald

Who said?

“No man ever believes that the Bible means what it says: He is always convinced that it says what he means.” (#7)


“The time to relax is when you don’t have time for it. ” – Sydney J. Harris

 (Harris, 1917-1986, was a Chicago journalist and syndicated columnist.)

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes