Tag Archives: Barack Obama

What’s Your Quotation Quotient? #457

Published January 10, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “In wartime, truth is so precious that she should always be attended by a bodyguard of lies.”

 

A. Winston Churchill

B. Walter Cronkite

C. Dan Aykroyd

 

2. “The hills are alive with the sound of music/ With songs they have sung for a thousand years/ The hills fill my heart with the sound of music/ My heart wants to sing every song it hears.”

 

A. Lennon & McCartney

B. Simon & Garfunkel

C. Rodgers & Hammerstein

 

3. “An archaeologist is the best husband a woman can have. The older she gets, the more interested he is in her.”

 

A. Agatha Christie

B. Justin Bieber

C. Mary Leakey

 

4. “It is a quiet and peaceful place – and a fitting place for the remains of this greatest of sea tragedies to rest.”

 

A. Herman Melville

B. Robert Ballard

C. SpongeBob SquarePants

 

5. “Human happiness and moral duty are inseparably connected.”

 

A. George Washington

B. Simon Cowell

C. Salvador Dali

 

6. “The great nations have always acted like gangsters, and the small nations like prostitutes.”

 

A. Pope Francis

B. Stanley Kubrick

C. Rufus T. Firefly

 

7. “Should we require a seven-day waiting period to have a child, and if so, would it be called the Brady Bunch bill?”

 

A. James Brady

B. Barack Obama

C. Bill Maher

 

8. “Over increasingly large areas of the United States, spring now comes unheralded by the return of the birds, and the early mornings are strangely silent where once they were filled with the beauty of bird song.”

 

A. Rachel Carson

B. Lance Armstrong

C. John James Audubon

 

9. “Something is always born of excess: great art was born of great terror, great loneliness, great inhibitions, instabilities, and it always balances them.”

 

A. Walt Disney

B. Anaïs Nin

C. Calvin Coolidge

 

10. “Keep your eyes on the stars, and your feet on the ground.”

 

A. Carl Sagan

B. Casey Kasem

C. Theodore Roosevelt

 

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-A , 6-B , 7-C , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master    

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Onion soup sustains. The process of making it is somewhat like the process of learning to love. It requires commitment, extraordinary effort, time, and will make you cry.”

–Ronni Lundy, b. 1949, is an American journalist and cookbook author.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #456

Published January 3, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “We spend the first twelve months of our children’s lives teaching them to walk and talk and the next twelve years telling them to sit down and shut up.”

 

A. Elton John

B. Fred Rogers

C. Phyllis Diller

 

2. “The trouble is that not enough people have come together with the firm determination to live the things which they say they believe.”

 

A. Eleanor Roosevelt

B. Eleanor Parker

C. Eleanor Rigby

 

3. “Focusing your life solely on making a buck shows a certain poverty of ambition. It asks too little of yourself. Because it’s only when you hitch your wagon to something larger than yourself that you realize your true potential.”

 

A. Mick Jagger

B. Barack Obama

C. Donald Trump

 

4. “The art of acting consists in keeping people from coughing.”

 

A. Benjamin Franklin

B. Richard Nixon

C. Barbara Walters

 

5. “Yesterday I was a dog. Today I’m a dog. Tomorrow I’ll probably still be a dog. Sigh! There’s so little hope for advancement. ”

 

A. Marmaduke

B. Garfield

C. Snoopy

 

6. “Question with boldness even the existence of God; because, if there is one, he must more approve of the homage of reason than that of blindfolded fear.” 

 

A. Jimmy Swaggart

B. Thomas Jefferson

C. Jordan Spieth

 

7. “Music is your own experience, your thoughts, your wisdom. If you don’t live it, it won’t come out of your horn. They teach you that music has boundaries. But, man, there’s no boundary line to art.”

 

A. Charlie Parker

B. Charlie Rose

C. Charlie McCarthy

 

8. “I have certainly known more men destroyed by the desire to have a wife and child and to keep them in comfort than I have seen destroyed by drink and harlots.”   

 

A. W. C. Fields

B. William Butler Yeats

C. Garrison Keillor

 

9. “He who knows most grieves most for wasted time.”

 

A. Dante

B. Pelé

C. Adele

 

10. “Know yourself. Don’t accept your dog’s admiration as conclusive evidence that you are wonderful.”

 

A. Eli Whitney

B. Jackson Pollock

C. Ann Landers

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-A , 5-C , 6-B , 7-A , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“In a dream you are never eighty.”

–Anne Sexton, 1928-1974, was a Pulitzer Prize-winning poet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ? #305

Published January 27, 2013 in the Monterey County Herald

Who said?

“No man ever believes that the Bible means what it says: He is always convinced that it says what he means.” (#7)

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“The time to relax is when you don’t have time for it. ” – Sydney J. Harris

 (Harris, 1917-1986, was a Chicago journalist and syndicated columnist.)


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes