Tag Archives: Aldous Huxley

What’s Your Quotation Quotient? #438

Published August 23, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “Do not pray for an easy life; pray for the strength to endure a difficult one.”

A. Bruce Lee

B. Bruce Wayne

C. Bruce Springsteen

2. “Learn from the mistakes of others. You can never live long enough to make them all yourself.”

A. Jared Fogle

B. Groucho Marx

C. Muhammad Ali

3. “I always did like a man in uniform. And that one fits you grand. Why don’t you come up sometime and see me?”

A. Mamie Eisenhower

B. Sally Field

C. Mae West

4. “The behavior of the insane is merely sane behavior, a bit exaggerated and distorted.”

A. Kevin Bacon

B. George Washington

C. Aldous Huxley

5. “You don’t know what pressure is until you’ve played for $5 a hole with only $2 in your pocket.”

A. Lee Trevino

B. Tiger Woods

C. Smokey Robinson

6. “A Book of Verses underneath the Bough,/  A Jug of Wine, a Loaf of Bread-and Thou/  Beside me singing in the Wilderness-/  O, Wilderness were Paradise enow!”

A. Omar Khayyam

B. Maya Angelou

C. Bob Dylan

7. “Politicians are a set of men who have interests aside from the interests of the people and who, to say the most of them, are, taken as a mass, at least one long step removed from honest men.”

A. Chris Christie

B. Abraham Lincoln

C. Jacques Cousteau

8. “Helping a billion people connect is amazing, humbling and by far the thing I am most proud of in my life.”

A. Donald Trump

B. Mark Zuckerberg

C. Mao Zedong

9. “Rose is a rose is a rose is a rose.”

A. Gertrude Stein

B. Bette Midler

C. John Steinbeck

10. “A thing is not necessarily true because a man dies for it.”

A. Marilyn Monroe

B. Lewis Carroll

C. Oscar Wilde

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-C , 4-C , 5-A , 6-A , 7-B , 8-B , 9-A , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“It’s hard to feel middle-aged, because how can you tell how long you are going to live?”

―Mignon McLaughlin, 1913-1983, was an American journalist and author of “Neurotic’s Notebook.”

Leave a comment

Filed under quotations, quotation quiz, quotes, quotation quotient, quote quiz, quotes quiz

What’s Your Quotation Quotient? #430

Published June 20-21, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


                       SPECIAL FATHER’S DAY QUIZ

1. “I cannot think of any need in childhood as strong as the need for a father’s protection.”

A. Miley Cyrus

B. Dick Van Dyke

C. Sigmund Freud

2. “To be a successful father there’s one absolute rule: when you have a kid, don’t look at it for the first two years.”

A. Ernest Hemingway

B. Colin Powell

C. George Washington

3. “The older I get, the smarter my father seems to get.”

A. Macaulay Culkin

B. Tim Russert

C. George Will

4. “It no longer bothers me that I may be constantly searching for father figures; by this time, I have found several and dearly enjoyed knowing them all.”

A. Alice Walker

B. Beyoncé

C. Rosalynn Carter

5. “Sons have always a rebellious wish to be disillusioned by that which charmed their fathers.”

A. Johnny Carson

B. Meryl Streep

C. Aldous Huxley

6. “Fathers should be neither seen nor heard. That is the only proper basis for family life.”

A. Oscar Robertson

B. Oscar de la Renta

C. Oscar Wilde

7. “People see Archie Bunker everywhere. Particularly girls; poor girls, rich girls, all kinds of girls are always coming up to me and telling me that Archie is just like their dad.”

A. Sherman Hemsley

B. Carroll O’Conner

C. Edith Bunker

8. “There must always be a struggle between a father and son, while one aims at power and the other at independence.”

A. Samuel Johnson

B. Jack Johnson

C. Lyndon Johnson

9. “Never raise your hand to your kids. It leaves your groin unprotected.”

A. Floyd Mayweather

B. Red Buttons

C. Ward Cleaver

10. “The father of a daughter is nothing but a high-class hostage. A father turns a stony face to his sons, berates them, shakes his antlers, paws the ground, snorts, runs them off into the underbrush, but when his daughter puts her arm over his shoulder and says, ‘Daddy, I need to ask you something,’ he is a pat of butter in a hot frying pan.”

A. Garrison Keillor

B. Vladimir Putin

C. Leonardo da Vinci

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-A , 5-C , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“This is the price you pay for having a great father. You get the wonder, the joy, the tender moments – and you get the tears at the end, too.”

–Harlan Coben, b.1962, writes mystery novels and thrillers.

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #416

(Published March 15, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle, Interactive version)


 

1. “There is no passion to be found playing small – in settling for a life that is less than the one you are capable of living.”

 

A. Richard Nixon

B. Nelson Mandela

C. David Schwimmer

 

2. “What is moral is what you feel good after and what is immoral is what you feel bad after.”

 

A. Ernest Hemingway

B. Pope John Paul II

C. Lon Cheney

 

3. “I have noticed that even people who claim everything is predetermined and that we can do nothing to change it, look before they cross the road.”

 

A. George Washington

B. The Chicken

C. Stephen Hawking

 

4. “Better to do something imperfectly than to do nothing flawlessly.”

 

A. Robert De Niro

B. Robert H. Schuller

C. Robert Menendez

 

 5. “Peace cannot be kept by force; it can only be achieved by understanding.”

 

A. Donald Rumsfeld

B. Albert Einstein

C. Katy Perry

 

6. “Chastity: The most unnatural of the sexual perversions.”

 

A. Masters and Johnson

B. Nancy Reagan

C. Aldous Huxley

 

7. “Life’s disappointments are harder to take when you don’t know any swear words.”

 

A. “Calvin & Hobbes”

B. “Peanuts”

C. “Baby Blues”

 

8. “War is peace. Freedom is slavery. Ignorance is strength.”

 

A. Adolf Hitler

B. George Orwell

C. Danny DeVito

 

9. “I’m not upset that you lied to me, I’m upset that from now on I can’t believe you.”

 

A. Frank Underwood

B. Hillary Clinton

C. Friedrich Nietzsche

 

10. “Politics has gotten so expensive that it takes a lot of money even to get beat with.”

 

A. Will Rogers

B. Kim Jong-un

C. The Koch Brothers

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-B , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “The true civilization is where every man gives to every other every right that he claims for himself.”  – Robert Ingersoll

 (Ingersoll, 1833-1899, nicknamed “The Great Agnostic,” was an American politician and orator.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #386

*QUOTATION QUOTIENT

(Published August 17, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Two possibilities exist: either we are alone in the universe or we are not. Both are equally terrifying.”

 

A. Galileo Galilei

B. Arthur C. Clarke

C. Michael Bloomberg

 

2. “The propagandist’s purpose is to make one set of people forget that certain other sets of people are human.”

 

A. Aldous Huxley

B. Abraham Lincoln

C. Brian Williams

 

3. “You know you don’t have to act with me, Steve. You don’t have to say anything and you don’t have to do anything. Not a thing. Oh, maybe just whistle. You know how to whistle, don’t you, Steve? You just put your lips together and blow.”

 

A. Elizabeth Taylor

B. Jennifer Lawrence

C. Lauren Bacall

 

4. “I fear not the man who has practiced 10,000 kicks, but I do fear the man who has practiced one kick 10,000 times.”

 

A. George Blanda

B. Pelé

C. Bruce Lee

 

5. “It is no measure of health to be well-adjusted to a profoundly sick society.”

 

A. Jiddu Krisnamurti

B. Nouri al-Maliki

C. Seth Myers

 

6. “And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.”

 

A. Spiro Agnew

B. Kahlil Gibran

C. Will Rogers

 

7. “More than an end to war, we want an end to the beginnings of all wars.”

 

A. Franklin D. Roosevelt

B. Napoleon Bonaparte

C. Lucille Ball

 

8. “There is one fault that I must find with the twentieth century,/ And I’ll put it in a couple of words: Too adventury./ What I’d like would be some nice dull monotony/ If anyone’s gotony.”

 

A. Edna St. Vincent Millay

B. Ogden Nash

C. Alfred Hitchcock

 

9. “Three passions, simple but overwhelmingly strong have governed my life: the longing for love, the search for knowledge, and unbearable pity for the suffering of mankind.”

 

A. Pat Sajak

B. Henry Kissinger

C. Bertrand Russell

 

10. “You’re only given one little spark of madness. You mustn’t lose it.”

 

A. Ed Sullivan

B. Robin Williams

C. Bob Hope

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-C , 5-A , 6-B , 7-A , 8-B , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar

6-7–QQ = Literate

4-5–Q = Semi-Literate

0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“Everyone complains of his memory, and no one complains of his judgment.” ― François La Rochefoucauld

 (La Rochefoucauld, 1613-1680, was a French writer known for his maxims and memoirs.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?