Tag Archives: Albert Camus

What’s Your Quotation Quotient? #452

Published November 29, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “The more one gives, the more one has to give– like milk in the breast.”

 

A. Anne Morrow Lindbergh

B. Anne Frank

C. Anne Boleyn

 

2. “I am incurably convinced that the object of opening the mind, as of opening the mouth, is to shut it again on something solid.”

 

A. Buster Keaton

B. Arnold Palmer

C. G. K. Chesterton

 

3. “It is a common experience that a problem difficult at night is resolved in the morning after the committee of sleep has worked on it.”

 

A. John Steinbeck

B. Dilbert

C. Malcolm X

 

4. “Beggars do not envy millionaires, though of course they will envy other beggars who are more successful.”

 

A. Jim Thorpe

B. Bertrand Russell

C. Nicholas Copernicus

 

5. “Politics and the fate of mankind are formed by men without ideals and without greatness. Those who have greatness within them do not go in for politics.”

 

A. Bill Clinton

B. Albert Camus

C. Dr. Ben Carson

 

6. “My father carries around the picture of the kid who came with his wallet.”

 

A. Leon Trotsky

B. Orville Wright

C. Rodney Dangerfield

 

7. “Nearly all the best things that came to me in life have been unexpected, unplanned by me.”

 

A. Bill Gates

B. Carl Sandburg

C. Elvis Presley

 

8. “Our inward thoughts, do they ever show outwardly? There may be a great fire in our soul, and no one ever comes to warm himself at it; the passers-by see only a little bit of smoke coming through the chimney, and pass on their way.”

 

A. Vincent van Gogh

B. Bernie Sanders

C. Ronda Rousey

 

9. “Forcing the world to adjust to oneself has always seemed to me an honorable life work…That one fails in the end is irrelevant.”

 

A. Rodney King

B. Gore Vidal

C. Augusto Pinochet

 

10. “All you need in this life is ignorance and confidence; then success is sure. ”

 

A. Donald Trump

B. Goldie Hawn

C. Mark Twain

 

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-B , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Academic education is the act of memorizing things read in books, and things told by college professors who got their education mostly by memorizing things read in books and told by college professors.”

– Elbert Hubbard, 1856-1915, was an American writer, publisher and philosopher.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, Uncategorized

What’s Your Quotation Quotient? #441

Published September 13, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

 

1. “Until you’re ready to look foolish, you’ll never have the possibility of being great.”

 

A. Cher

B. Cleopatra

C. Twiggy

 

2. “Dentopedology is the science of opening your mouth and putting your foot in it. I’ve been practicing it for years.”

 

A. Yogi Berra

B. Rudyard Kipling

C. Prince Philip

 

3. “How much time he gains who does not look to see what his neighbor says or does or thinks, but only at what he does himself, to make it just and holy.”

 

A. Marcus Aurelius

B. Ward Cleaver

C. Lisa Lampanelli

 

4. “It doesn’t take much to see that the problems of three little people doesn’t add up to a hill of beans in this crazy world. Someday you’ll understand that. Now, now… Here’s looking at you kid.”

 

A. Jimmy Stewart

B. Humphrey Bogart

C. John Belushi

 

5. “Friendship is a pretty full-time occupation if you really are friendly with somebody. You can’t have too many friends because then you’re just not really friends.”

 

A. Thomas Edison

B. Bruno Hauptmann

C. Truman Capote

 

6. “History is more or less bunk. It’s tradition. We don’t want tradition. We want to live in the present and the only history that is worth a tinker’s damn is the history we make today.”

 

A. Henry Ford

B. Henry VIII

C. Henry Wadsworth Longfellow

 

7. “The audience was swell. They were so polite they covered their mouths when they yawned.”

 

A. Bashar al-Assad

B. Bob Hope

C. Mike Huckabee

 

8. “The modern mind is in complete disarray. Knowledge has stretched itself to the point where neither the world nor our intelligence can find any foot-hold. It is a fact that we are suffering from nihilism.”

 

A. Leonardo da Vinci

B. Albert Camus

C. Jessica Simpson

 

9. “We’ve begun to long for the pitter-patter of little feet – so we bought a dog. Well, it’s cheaper, and you get more feet.”

 

A. Michelle Duggar

B. Ralph Waldo Emerson

C. Rita Rudner

 

10. “A false friend and a shadow attend only while the sun shines.”

 

A. Benjamin Franklin

B. Nicolaus Copernicus

C. Lamont Cranston

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-B , 9-C , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“If we had no faults of our own, we would not take so much pleasure in noticing those of others.”

–Francois de La Rochefoucauld, 1613-1680, was a French writer of moralistic maxims.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your Quotation Quotient? #439

Published August 30, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “The miracle is this – the more we share, the more we have.”

A. Leonard Maltin

B. Leonard Hofstadter

C. Leonard Nimoy

2. “Nine tenths of wisdom consists in being wise in time.”

A. Wilt Chamberlain

B. Mona Lisa

C. Theodore Roosevelt

3. “Wouldn’t this be a great world if insecurity and desperation made us more attractive?”

A. Albert Brooks

B. Vladimir Putin

C. Martha Graham

4. “A self-righteous country soon forgets its righteousness and remembers only the self.”

A. Edgar Allen Poe

B. George Bernard Shaw

C. Hans Christian Anderson

5. “I never wonder to see men wicked, but I often wonder to see them not ashamed.”

A. Jonathan Swift

B. A.A. Milne

C. Julius Caesar

6. “Poverty is the parent of revolution and crime.”

A. Pelé

B. Liberace

C. Aristotle

7. “The entire history of mankind is, in any case, nothing but a prolonged fight to the death for the conquest of universal prestige and absolute power.”

A. Lorne Michaels

B. Albert Camus

C. John Hancock

8. “The cruelest lies are often told in silence.”

A. Robert Louis Stevenson

B. Marcel Marceau

C. Yoko Ono

9. “I love flying. I’ve been to almost as many places as my luggage.”

A. Fred Astaire

B. Benjamin Franklin

C. Bob Hope

10. “Frankly, my dear, I don’t give a damn.”

A. Holden Caulfield

B. Rhett Butler

C. Atticus Finch

 

Answers: 1-C, 2-C , 3-A , 4-B , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“A great idea is usually original to more than one discoverer. Great ideas come when the world needs them. Great ideas surround the world’s ignorance and press for admission.”

–Austin Phelps, 1820-1890, was an American Congregational minister and educator.

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #410

*QUOTATION QUOTIENT

(Interactive version published February 1, 2015 at Montereyherald.com.)

 

1. “Life is a long lesson in humility.”

 

A. Donald Trump

B. Marco Polo

C. James M. Barrie

 

2. “Laurel and Hardy, that’s John and Yoko. And we stand a better chance under that guise because all the serious people like Martin Luther King, Jr. and Kennedy and Gandhi got shot.”

 

A. John Legend

B. John Lennon

C. John Travolta

 

3. “Great things are not accomplished by those who yield to trends and fads and popular opinion.”

 

A. Jack Kerouac

B. Chevy Chase

C. Millard Fillmore

 

4. “And above all, watch with glittering eyes the whole world around you because the greatest secrets are always hidden in the most unlikely places. Those who don’t believe in magic will never find it.”

 

A. Roald Dahl

B. Joseph Stalin

C. Edgar Allan Poe

 

5. “I love mankind … it’s people I can’t stand!!”

 

A. Garfield

B. Charles Schulz

C. Abraham Lincoln

 

6. “When you call yourself an Indian or a Muslim or a Christian or a European, or anything else, you are being violent. Do you see why it is violent? It is because you are separating yourself from the rest of mankind. When you separate yourself by belief, by nationality, by tradition, it breeds violence.”

 

A. J. Krishnamurti

B. O. Henry

C. R. Kelly

 

7. “Nobody realizes that some people expend tremendous energy merely to be normal.”

 

A. Bill Belichick

B. Ozzy Osbourne

C. Albert Camus

 

8. “Airline hostesses show you how to use a seatbelt in case you haven’t been in a car since 1965.”

 

A. Jerry Seinfeld

B. Mark Twain

C. Mario Andretti

 

9. “Government is actually the worst failure of civilized man. There has never been a really good one, and even those that are most tolerable are arbitrary, cruel, grasping and unintelligent.”

 

A. Bill Clinton

B. Pete Carroll

C. H. L. Mencken

 

10. “That’s the biggest gap in sports, the difference between the winner and the loser of the Super Bowl.”

A. Steve Jobs

B. John Madden

C. O.J. Simpson

 

 

 

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-A , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTES:

 “I’d run over my own mother to win the Super Bowl” – Washington Redskins guard Russ Grimm (Super Bowl XVIII)

 “I’d run over Russ Grimm’s mother to win the Super Bowl, too” – L. A. Raiders linebacker Matt Millen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?