Tag Archives: Agatha Christie

What’s Your Quotation Quotient? #457

Published January 10, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “In wartime, truth is so precious that she should always be attended by a bodyguard of lies.”

 

A. Winston Churchill

B. Walter Cronkite

C. Dan Aykroyd

 

2. “The hills are alive with the sound of music/ With songs they have sung for a thousand years/ The hills fill my heart with the sound of music/ My heart wants to sing every song it hears.”

 

A. Lennon & McCartney

B. Simon & Garfunkel

C. Rodgers & Hammerstein

 

3. “An archaeologist is the best husband a woman can have. The older she gets, the more interested he is in her.”

 

A. Agatha Christie

B. Justin Bieber

C. Mary Leakey

 

4. “It is a quiet and peaceful place – and a fitting place for the remains of this greatest of sea tragedies to rest.”

 

A. Herman Melville

B. Robert Ballard

C. SpongeBob SquarePants

 

5. “Human happiness and moral duty are inseparably connected.”

 

A. George Washington

B. Simon Cowell

C. Salvador Dali

 

6. “The great nations have always acted like gangsters, and the small nations like prostitutes.”

 

A. Pope Francis

B. Stanley Kubrick

C. Rufus T. Firefly

 

7. “Should we require a seven-day waiting period to have a child, and if so, would it be called the Brady Bunch bill?”

 

A. James Brady

B. Barack Obama

C. Bill Maher

 

8. “Over increasingly large areas of the United States, spring now comes unheralded by the return of the birds, and the early mornings are strangely silent where once they were filled with the beauty of bird song.”

 

A. Rachel Carson

B. Lance Armstrong

C. John James Audubon

 

9. “Something is always born of excess: great art was born of great terror, great loneliness, great inhibitions, instabilities, and it always balances them.”

 

A. Walt Disney

B. Anaïs Nin

C. Calvin Coolidge

 

10. “Keep your eyes on the stars, and your feet on the ground.”

 

A. Carl Sagan

B. Casey Kasem

C. Theodore Roosevelt

 

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-A , 6-B , 7-C , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master    

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Onion soup sustains. The process of making it is somewhat like the process of learning to love. It requires commitment, extraordinary effort, time, and will make you cry.”

–Ronni Lundy, b. 1949, is an American journalist and cookbook author.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ*? #393

*QUOTATION QUOTIENT

(Published October 5, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “As a child my family’s menu consisted of two choices: take it or leave it.”

 

A. Henry David Thoreau

B. John-Boy Walton

C. Buddy Hackett

 

2. “You can discover what your enemy fears most by observing the means he uses to frighten you.”

 

A. Eric Hoffer

B. Mel Brooks

C. Wes Craven

 

3. “Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power.”

 

A. Dick Cheney

B. Julie Andrews

C. Abraham Lincoln

 

4. “I used to think I was poor. Then they told me I was not poor, I was needy. They told me it was self-defeating to think of myself as needy, I was deprived. Then they told me underprivileged was overused, I was disadvantaged. I still do not have a dime, but I have a great vocabulary.”

 

A. George Will

B. Jules Feiffer

C. John D. Rockefeller

 

5. “Nothing is more revealing than movement.”

 

A. Martha Stewart

B. Martha Graham

C. Martha Washington

 

6. “Fanaticism consists of redoubling your efforts when you have forgotten your aim.”

 

A. Annie Oakley

B. Sarah Palin

C. George Santayana

 

7. “There is nothing more thrilling in this world, I think, than having a child that is yours, and yet is mysteriously a stranger.”

 

A. Billy Ray Cyrus

B. Agatha Christie

C. Amelia Earhart

 

8. “An optimist is someone who gets treed by a lion but enjoys the scenery.”

 

A. Walter Winchell

B. Dorothy Gale

C. Rodney Dangerfield

 

9. “Books are the carriers of civilization. Without books, history is silent, literature dumb, science crippled, thought and speculation at a standstill. Without books, the development of civilization would have been impossible.”

 

A. Barbara Tuchman

B. Barbara Boxer

C. Barbra Streisand

 

10. “If we value the pursuit of knowledge, we must be free to follow wherever that search may lead us. The free mind is not a barking dog, to be tethered on a ten-foot chain.”

 

A. Conan O’Brien

B. Cujo

C. Adlai Stevenson

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-B , 5-B , 6-C , 7-B , 8-A , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “O SUNS and skies and clouds of June/ And flowers of June together,/ Ye cannot rival for one hour/ October’s bright blue weather.”  –Helen Hunt Jackson

 (Jackson, 1830-1885, an American author and poet, wrote the novel “Ramona.”)

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #295

Published November 18, 2012 in the Monterey County Herald

Who said?

“On Thanksgiving Day we acknowledge our dependence.”   

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“If the only prayer you said in your whole life was, ‘thank you,’ that would suffice.”  ~Meister Eckhart

 (Eckhart, c. 1260-c. 1327, was a German theologian, philosopher and mystic.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes