What’s Your Quotation Quotient? #448

Published November 2, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


1. “The body of a young woman is God’s greatest achievement…Of course, He could have built it to last longer but you can’t have everything.”


A. Malcolm X

B. Neil Simon

C. Sir Isaac Newton


2. “There are only two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as though everything is a miracle.”


A. Albert Einstein

B. Michael Jordan

C. John Kenneth Galbraith


3. “A man is not old until regrets take the place of dreams.”


A. Leon Trotsky

B. John Barrymore

C. Justin Bieber


4. “Never put off till tomorrow what may be done day after tomorrow just as well.”


A. Mark Zuckerberg

B. Mark Trail

C. Mark Twain


5. “The mark of your ignorance is the depth of your belief in injustice and tragedy. What the caterpillar calls the end of the world, the master calls a butterfly.”


A. Richard Bach

B. Marco Rubio

C. Lewis Carroll


6. “Quotation is the highest compliment you can pay to an author.”


A. Samuel Adams

B. Samuel L. Jackson

C. Samuel Johnson


7. “I would venture to guess that Anon, who wrote so many poems without signing them, was often a woman.”


A. Alanis Morissette

B. Virginia Woolf

C. Martin O’Malley


8. “Anyone who thinks sitting in church can make you a Christian must also think that sitting in a garage can make you a car.”


A. Thomas Jefferson

B. Pope Francis

C. Garrison Keillor


9. “Campaign behavior for wives: Always be on time. Do as little talking as humanly possible. Lean back in the parade car so everybody can see the president.”


A. Eleanor Roosevelt

B. Martha Washington

C. Michelle Obama


10. “We wouldn’t worry so much about what people thought of us if we knew how seldom they did.”


A. Wolf Blitzer

B. Cyrano de Bergerac

C. Ann Landers



Answers: 1-B, 2-A , 3-B , 4-C , 5-A , 6-C , 7-B , 8-C , 9-A , 10-C


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce




“I object to being told that I am saving daylight when my reason tells me that I am doing nothing of the kind… At the back of the Daylight Saving scheme, I detect the bony, blue-fingered hand of Puritanism, eager to push people into bed earlier, and get them up earlier, to make them healthy, wealthy, and wise in spite of themselves.”

― Robertson Davies, 1913-1995, was a Canadian writer, journalist, and professor.








Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz

What’s Your Quotation Quotient? #447

Published October 25, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)

Special Halloween Edition

1. “The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.”

A. Pablo Picasso

B. H. P. Lovecraft

C. Jimmy Durante

2. “My candle was nearly burnt out, when, by the glimmer of the half-extinguished light, I saw the dull yellow eye of the creature open.”

A. Mary Shelley

B. Marilyn Monroe

C. Fay Wray

3. “Charlie Brown is the one person I identify with. C.B. is such a loser. He wasn’t even the star of his own Halloween special.”

A. Angela Merkel

B. Lincoln Chafee

C. Chris Rock

4. “The thing under my bed waiting to grab my ankle isn’t real. I know that, and I also know that if I’m careful to keep my foot under the covers, it will never be able to grab my ankle.”

A. Stephen Breyer

B. Stephen King

C. Stephen Hawking

5. “On Halloween, the parents sent their kids out looking like me.”

A. Harry S. Truman

B. Rodney Dangerfield

C. Napoleon Bonaparte

6. “A grandmother pretends she doesn’t know who you are on Halloween.”

A. Erma Bombeck

B. Rachael Ray

C. Rudolph Nureyev

7. “Being in a band you can wear whatever you want – it’s like an excuse for Halloween every day.”

A. Gwen Stefani

B. Glenn Miller

C. Justin Trudeau

8. “Double, double toil and trouble;/ Fire burn and cauldron bubble.”

A. Joe Biden

B. Dr. Seuss

C. William Shakespeare

9. “But from that moment on, Hermione Granger became their friend. Because there are somethings you can’t go through in life and become friends, and knocking out a twelve-foot mountain troll is one of them.”

A. C.S. Lewis

B. J. K. Rowling

C. J. D. Salinger

10. “Deep into the darkness peering, long I stood there, wondering, fearing,/ Doubting, dreaming dreams no mortal ever dared to dream before.”

A. Calvin and Hobbes

B. Edgar Allan Poe

C. George Bernard Shaw


Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-B , 5-B , 6-A, 7-A , 8-C , 9-B , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce


“Halloween wraps fear in innocence, as though it were a slightly sour sweet. Let terror, then, be turned into a treat…”

-Nicholas Gordon, b. 1940, is an American poet.

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quotes, quotes quiz

What’s Your Quotation Quotient? #446

Published October 18, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


1. “We live in a moment of history where change is so speeded up that we begin to see the present only when it is already disappearing.”

A. H. G. Wells

B. Leonardo da Vinci

C. R. D. Laing

2. “It is horrifying that we have to fight our own Government to save our environment.”

A. John Quincy Adams

B. Ansel Adams

C. Scott Adams

3. “[In] the traditional method, the child must say something that he has merely learned. There is all the difference in the world between having something to say and having to say something.”

A. John Dewey

B. Liberace

C. Warren G. Harding

4. “I wonder if other dogs think poodles are members of a weird religious cult. ”

A. John Travolta

B. Garfield

C. Rita Rudner

5. “Good night, good night! Parting is such sweet sorrow,/ That I shall say good night till it be morrow.”

A. Romeo

B. Lady Macbeth

C. Hamlet

6. “I am fully convinced that the soul is indestructible, and that its activity will continue through eternity. It is like the sun, which, to our eyes, seems to set in night; but it has in reality only gone to diffuse its light elsewhere.”

A. Charles DeGaulle

B. Whitey Ford

C. Johann Wolfgang von Goethe

7. “If you bungle raising your children, I don’t think whatever else you do matters very much.”

A. René Descartes

B. Jacqueline Kennedy Onassis

C. Ralph Nader

8. “Unless man can make new and original adaptations to his environment as rapidly as his science can change the environment, our culture will perish.”

A. Carl Rogers

B. Fred Rogers

C. Roy Rogers

9. “Sit in reverie and watch the changing color of the waves

that break upon the idle seashore of the mind.”

A. Dr. Ben Carson

B. Henry Wadsworth Longfellow

C. Augusto Pinochet

10. “Why do airlines put an oxygen mask directly over your seat?  You

don’t need it there.  You know where they should put it?  Inside the

tiny little bathroom.  That’s where you need the oxygen.”

A. “Sully” Sullenberger

B. Orville Wright

C. Jay Leno


Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-C , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce



“No thing is beautiful. But all things await the sensitive and imaginative mind that may be aroused to pleasurable emotion at sight of them. This is beauty.”

–Robert Henri, 1865-1929, was an American painter and influential art teacher.

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient #445

Published October 11, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


1. “We have all known the long loneliness and we have learned that the only solution is love and that love comes with community.”


A. Dorothy Day

B. Dorothy Parker

C. Dorothy Gale


2. “Nothing is impossible. ‘Impossible’ just takes a few more phone calls.”


A. Benjamin Franklin

B. Tom Cruise

C. Michael J. Fox


3. “An optimist is a person who sees a green light everywhere, while a pessimist sees only the red stoplight… the truly wise person is colorblind.”


A. Captain Kangaroo

B. Albert Schweitzer

C. Ho Chi Minh


4. “Please know that I am aware of the hazards. I want to do it because I want to do it. Women must try to do things as men have tried. When they fail, their failure must be a challenge to others.”


A. Hillary Clinton

B. Sally Struthers

C. Amelia Earhart


5. “Oh, the wild joys of living! the leaping from rock up to rock,/          The strong rending of boughs from the fir-tree, the cool silver shock/ Of the plunge in a pool’s living water.”


A. Robert Browning

B. John Steinbeck

C. George Washington


6. “A cynic is a man who knows the price of everything, and the value of nothing.”


A. Jimmy Fallon

B. Bob Barker

C. Oscar Wilde


7. “I was in group analysis when I was younger, ’cause I couldn’t afford private…I was captain of the latent paranoid softball team. We used to play all the neurotics on Sunday morning. Nailbiters against the bedwetters.”


A. Jesse Ventura

B. Woody Allen

C. Carl Jung


8. “The bigger the information media, the less courage and freedom they allow. Bigness means weakness.”


A. Rupert Murdoch

B. Eric Sevareid

C. Lester Holt


9. “I want nothing to do with any religion concerned with keeping the masses satisfied to live in hunger, filth, and ignorance.”


A. Jawaharlal Nehru

B. Kim Jong-un

C. Richard Nixon


10. “There are in fact two things, science and opinion; the former begets knowledge, the latter ignorance.”


A. Bill O’Reilly

B. Alexander Graham Bell

C. Hippocrates



Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-C , 5-A , 6-C , 7-B , 8-B , 9-A , 10-C


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce




“When I hear somebody sigh, ‘Life is hard,’ I am always tempted to ask, ‘Compared to what.’”

 – Sydney J. Harris, 1917-1986, was an American journalist who wrote a syndicated column for two Chicago newspapers.









Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes