Category Archives: What’s Your QQ?

What’s Your QQ*? #408

*QUOTATION QUOTIENT

(Published January 18, 2015 in the Monterey Herald.)

 

1. “You wouldn’t worry so much about what others think of you if you realized how seldom they do.”

 

A. Angela Merkel

B. Eleanor Roosevelt

C. Jerry Garcia

 

2. “Life is really simple, but we insist on making it complicated.”

 

A. Confucius

B. Jay-Z

C. Nostradamus

 

3. “I have not yet begun to fight!”

 

A. John Paul Jones

B. Rocky Marciano

C. Winston Churchill

 

4. “I don’t count my sit-ups. I only start counting when it starts hurting. That is when I start counting, because then it really counts. That’s what makes you a champion.”

 

A. Marie Osmond

B. Babe Ruth

C. Muhammad Ali

 

5. “What difference does it make to the dead, the orphans and the homeless, whether the mad destruction is wrought under the name of totalitarianism or in the holy name of liberty or democracy?”

 

A. J. Edgar Hoover

B. Colin Powell

C. Mahatma Gandhi

 

6. “Most people do not listen with the intent to understand. Most people listen with the intent to reply.

 

A. Stephen R. Covey

B. Marshall McLuhan

C. Napoleon Bonaparte

 

7. “If people looked at the stars each night, they’d live a lot differently. When you look into infinity, you realize that there are more important things than what people do all day.”

 

A. Dennis the Menace

B. Calvin & Hobbes

C. Peanuts

 

8. “It is now highly feasible to take care of everybody on Earth on a higher standard of living than any have ever known.  It no longer has to be you or me.  Selfishness is unnecessary.  War is obsolete.  It is a matter of converting the high technology from weaponry to livingry.”

 

A. R. Buckminster Fuller

B. John McCain

C. Jerry Lee Lewis

 

9. “Sometimes it seems like I’ve known so many men, the FBI ought to come to me to compare fingerprints.”

 

A. Doris Day

B. Carol Burnett

C. Mae West

 

10. “Darkness cannot drive out darkness; only light can do that. Hate cannot drive out hate; only love can do that.”

 

A. Andrew Carnegie

B. Martin Luther King Jr.

C. Mother Teresa

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-C , 5-C , 6-A , 7-B , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “I would rather have questions that can’t be answered than answers that can’t be questioned.” – Richard P. Feynman

 (Feynman, 1918-1988, was an American theoretical physicist.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #407

*QUOTATION QUOTIENT

(Published January 11, 2015 in the Monterey Herald.)

 

1. “The supreme happiness of life is the conviction that we are loved; loved for ourselves—say rather, loved in spite of ourselves.”

 

A. Victor Hugo

B. Mike Tyson

C. Michael Jackson

 

2. “Money, says the proverb, makes money. When you have a little, it is often easier to get more. The great difficulty is to get that little.”

 

A. Adam Carolla

B. Adam Smith

C. Eve Arden

 

3. “Men have been barbarians much longer than they have been civilized. They are only precariously civilized, and within us there is the propensity, persistent as the force of gravity, to revert under stress and strain, under neglect or temptation, to our first natures.”

 

A. Walter Lippmann

B. George W. Bush

C. Bobby Fischer

 

4. “A man is not finished when he is defeated. He is finished when he quits.”

 

A. W. C. Fields

B. Rutherford B. Hayes

C. Richard M. Nixon

 

5. “If I seem to take part in politics, it is only because politics encircles us today like the coil of a snake from which one cannot get out, no matter how much one tries. I wish therefore to wrestle with the snake.”

 

A. Hillary Clinton

B. Mahatma Gandhi

C. Arnold Schwarzenegger

 

6. “Three may keep a secret, if two of them are dead.”

 

A. Francisco  Franco

B. Charles Dickens

C. Benjamin Franklin

 

7. “The danger of the past was that men became slaves. The danger of the future is that man may become robots.”

 

A. Erich Fromm

B. Rod Serling

C. Ellen DeGeneres

 

8. “Courage is what it takes to stand up and speak; courage is also what it takes to sit down and listen.”

 

A. Louis Armstrong

B. Winston Churchill

C. Laurence Olivier

 

9. “No one gossips about other people’s secret virtues.”

 

A. Bertrand Russell

B. Ed Sullivan

C. Larry King

 

10. “What terrifies religious extremists like the Taliban are not American tanks or bombs or bullets, it’s a girl with a book.”

 

A. Karl Marx

B. Malala Yousafzai

C. Chuck Schumer

 

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

“Worry does not empty tomorrow of its sorrow, it empties today of its strength.” ― Corrie ten Boom

 (Ten Boom, 1892-1983, a Dutch Christian, was imprisoned during WWII for helping hundreds of Jews escape the Nazi Holocaust.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #405

*QUOTATION QUOTIENT

(Published December 28, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “A year has passed–another has commenced. These solemn divisions of time influence our feelings as they recur. Yet there is nothing in it; for every day in the year closes a twelvemonth as well as the 31st December.”

 

A. Walter White

B. Walter Mitty

C. Sir Walter Scott

 

2. “I once had a sparrow alight upon my shoulder for a moment, while I was hoeing in a village garden, and I felt that I was more distinguished by that circumstance than I should have been by any epaulet I could have worn.”

 

A. Henry David Thoreau

B. Liberace

C. Mark Twain

 

3. “The United States has been called the melting pot of the world. But it seems to me that the colored man either missed getting into the pot or he got melted down.”

 

A. Strom Thurmond

B. Thurgood Marshall

C. Henry Kissinger

 

4. “Imagination is more important than knowledge.  For knowledge is limited, whereas imagination embraces the entire world, stimulating progress, giving birth to evolution.”

 

A. Howard Hughes

B. Marilyn Monroe

C. Albert Einstein

 

5. “We do not receive wisdom, we must discover it for ourselves, after a journey through the wilderness which no one else can make for us, which no one can spare us.”

 

A. Marcel Proust

B. Taylor Swift

C. Bill Clinton

 

6. “England and America are two countries separated by the same language.”

 

A. William Shakespeare

B. George Bernard Shaw

C. Prince William

 

7. “Little soft clouds played happily in a blue sky, skipping from time to time in front of the sun as if they had come to put it out, and then sliding away suddenly so that the next might have his turn.”

 

A. A. A. Milne

B. B. B. King

C. C. C. Rider

 

8. “Though nothing can bring back the hour/ Of splendour in the grass, of glory in the flower.”

 

A. William Wordsworth

B. Natalie Wood

C. Stephen Foster

 

9. “Our problems are manmade–therefore, they can be solved by man. And man can be as big as he wants. No problem of human destiny is beyond human beings.”

 

A. Beatrix Potter

B. John F. Kennedy

C. Maria Callas

 

10. “Now there are more overweight people in America than average-weight people. So overweight people are now average, which means you’ve already met your New Year’s resolution.”

 

A. Engelbert Humperdinck

B. Chris Christie

C. Jay Leno

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-C , 5-A , 6- B, 7-A , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “We will open the book. Its pages are blank. We are going to put words on them ourselves. The book is called Opportunity and its first chapter is New Year’s Day.” ― Edith Lovejoy Pierce

 (Pierce, 1904-1983, was an English-born poet and pacifist.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #404

*QUOTATION QUOTIENT

(Published December 21, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “My idea of Christmas, whether old-fashioned or modern, is very simple: loving others. Come to think of it, why do we have to wait for Christmas to do that?”

 

A. Bob Hope

B. Newt Gingrich

C. Yasser Arafat

 

2. “Our desires always increase with our possessions. The knowledge that something remains yet unenjoyed impairs our enjoyment of the good before us.”

 

A. Samuel Goldwyn

B. Samuel L. Jackson

C. Samuel Johnson

 

3. “Senescence begins/  And middle-age ends/  The day your descendants/  Outnumber your friends.”

 

A. Pablo Picasso

B. Ogden Nash

C. Rock Hudson

 

4. “I should not talk so much about myself if there were anybody else whom I knew as well.”

 

A. Henry David Thoreau

B. Joseph Stalin

C. Plato

 

5. “If man does find the solution for world peace it will be the most revolutionary reversal of his record we have ever known.”

 

A. George C. Marshall

B. J.D. Salinger

C. Jimmy Kimmel

 

6. “It’s a hell of a thing; killin’ a man. You take away everything he ever had and ever would have.”

 

A. Andy Griffith

B. Clint Eastwood

C. Rick Perry

 

7. “I love Paris in the spring time/ I love Paris in the fall/ I love Paris in the summer when it sizzles/ I love Paris in the winter when it drizzles.”

 

A. Maurice Chevalier

B. Dwight Eisenhower

C. Cole Porter

 

8. “I might repeat to myself, slowly and soothingly, a list of quotations beautiful from minds profound; if I can remember any of the damn things.”

 

A. Dorothy Parker

B. John Bartlett

C. William Wordsworth

 

9. “So long as little children are allowed to suffer, there is no true love in this world.”

 

A. Isadora Duncan

B. W. C. Fields

C. Randy Newman

 

10. “How many observe Christ’s birthday! How few, his precepts! O! ’tis easier to keep holidays than commandments.”

 

A. Buddha

B. Benjamin Franklin

C. Pat Boone

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-A , 5-A , 6-B , 7-C , 8-A , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

“Christmas Eve was a night of song that wrapped itself about you like a shawl. But it warmed more than your body. It warmed your heart…filled it, too, with melody that would last forever.”― Bess Streeter Aldrich

 (Aldrich, 1881-1954, was one of Nebraska’s most widely read and enjoyed authors.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?