Category Archives: Uncategorized

What’s Your QQ*? #388

*QUOTATION QUOTIENT

(Published August 31, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “I don’t know the key to success, but the key to failure is trying to please everybody.”

 

A. Bill Cosby

B. Raymond Burr

C. David Carradine

 

2. “Life’s tragedy is that we get old too soon and wise too late.”

 

A. Rutherford B. Hayes

B. Benjamin Franklin

C. Justin Bieber

 

3. “Life would be infinitely happier if we could only be born at the age of eighty and gradually approach eighteen.”

 

A. George Burns

B. Satchel Paige

C. Mark Twain

 

4. “I’m so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark.”

 

A. Usain Bolt

B. Muhammad Ali

C. Orson Welles

 

5. “If you are going through hell, keep going.”

 

A. George Gershwin

B. Winston Churchill

C. Tiger Woods

 

6. “Ideas are more powerful than guns. We would not let our enemies have guns, why should we let them have ideas.”

 

A. Joseph Stalin

B. Jodie Foster

C. Franklin D. Roosevelt

 

7. “For me, I am driven by two main philosophies: know more today about the world than I knew yesterday and lessen the suffering of others. You’d be surprised how far that gets you.”

 

A. Thomas Jefferson

B. Ricky Ricardo

C. Neil deGrasse Tyson

 

8. “Mama always said life was like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.”

 

A. Albert Camus

B. Forrest Gump

C. Willy Wonka

 

9. “There is nothing noble in being superior to your fellow man; true nobility is being superior to your former self.”

 

A. Frank Sinatra

B. Chaz Bono

C. Ernest Hemingway

 

10. “Heterosexuality is not normal, it’s just common.”

 

A. Ed Sullivan

B. Dorothy Parker

C. Fidel Castro

 

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-C , 4-B , 5-B , 6-A , 7-C , 8- B, 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 

“Labor Day is a glorious holiday because your child will be going back to school the next day. It would have been called Independence Day, but that name was already taken.” — Bill Dodds

 (Dodds is a poet and novelist for young readers.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, Uncategorized, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #383

*QUOTATION QUOTIENT

(Published July 27, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “A telescope will magnify a star a thousand times, but a good press agent can do even better.”

 

A. Fred Allen

B. Fred Astaire

C. Fred Flintstone

 

2. “Yes the truth is that men’s ambition and their desire to make money are among the most frequent causes of deliberate acts of injustice.”

 

A. Will Rogers

B. Chris Christie

C. Aristotle

 

3. “I don’t deserve this award, but I have arthritis and I don’t deserve that either.”

 

A. Sally Field

B. Jack Benny

C. Audie Murphy

 

4. “This is the second time in our history that there has come back from Germany to Downing Street peace with honour. I believe it is peace for our time.”

 

A. Neville Chamberlain

B. Angie Dickinson

C. Winston Churchill

 

5. “Anger is the most impotent of passions. It effects nothing it goes about, and hurts the one who is possessed by it more than the one against whom it is directed.”

 

A. Mel Gibson

B. Carl Sandburg

C. Howard Hughes

 

6. “Glory is fleeting, but obscurity is forever.”

 

A. Wayne Gretzky

B. Joan of Arc

C. Napoleon Bonaparte

 

7. “I only went out for a walk, and finally concluded to stay out till sundown; for going out, I found, was really going in.”

 

A. John Muir

B. Rocky Balboa

C. Theodore Roosevelt

 

8. “I love to think of nature as an unlimited broadcasting station, through which God speaks to us every hour, if we will only tune in.”

A. George Carlin

B. George Washington Carver

C. George Washington

 

9. “The test of our progress is not whether we add to the abundance of those who have much. It is whether we provide enough to those who have little.”

 

A. Michele Bachmann

B. Franklin Delano Roosevelt

C. Joseph Stalin

 

10. “Women might be able to fake orgasms. But men can fake whole relationships.”

 

A. Rosalynn Carter

B. Charles Dickens

C. Sharon Stone

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-A , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-B , 10-C

 

Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                    

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 Television: “I didn’t ever dream it would be so good, the color and everything. It is beyond my expectations. But the programs! I would never let my children even come close to this thing!” – Vladimir Zworykin

 (Zworykin, 1889-1982, a Russian-born American electronic engineer and inventor, has been called the “Father of Television.”)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, Uncategorized, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #378

*QUOTATION QUOTIENT

(Published June 22, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “If your train’s on the wrong track every station you come to is the wrong station.”

A. Sir Isaac Newton

B. Bernard Malamud

C. Casey Jones

 

2. “Most people would sooner die than think; in fact, they do so.”

A. Bertrand Russell

B. Auguste Rodin

C. Henry Kissinger

 

3. “Quoth the Raven ‘Nevermore.’”

A. Edgar Allan Poe

B. Edgar Cayce

C. Edgar Degas

 

4. “It’s easier to fool people than to convince them that they have been fooled.”

A. Lex Luthor

B. Mark Twain

C. Andrew Jackson

 

5. “If you have built castles in the air, your work need not be lost; that is where they should be. Now put the foundations under them.”

A. Rube Goldberg

B. William Randolph Hearst

C. Henry David Thoreau

 

6. “The smart way to keep people passive and obedient is to strictly limit the spectrum of acceptable opinion, but allow very lively debate within that spectrum.”

A. David Gregory

B. Noam Chomsky

C. Lucille Ball

 

7. “Acting is the most minor of gifts and not a very high-class way to earn a living. After all, Shirley Temple could do it at the age of four.”

A. Katharine Hepburn

B. Bill “Bojangles” Robinson

C. Drew Barrymore

 

8. “What should you do when you see an endangered animal that is eating an endangered plant?”

A. Boz Scaggs

B. Neil deGrasse Tyson

C. George Carlin

 

9. “It’s my party, and I’ll cry if I want to.”

A. Frank Gore

B. Al Gore

C. Lesley Gore

 

10. “Keep your feet on the ground and keep reaching for the stars.”

A. Carl Sagan

B. Casey Kasem

C. George Washington

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-B , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “One can judge a civilization by the way it treats its women.” – Helen Foster Snow

(Snow, 1907-1997, was an American journalist who lived and reported from China in the turbulent 1930s.)

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, Uncategorized, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #377

*QUOTATION QUOTIENT

(Published June 15, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “The greatest monarch on the proudest throne is obliged to sit upon his own arse.”

A. Prince Charles

B. Benjamin Franklin

C. Homer Simpson

 

2. “Let’s think the unthinkable, let’s do the undoable. Let us prepare to grapple with the ineffable itself, and see if we may not eff it after all.”

A. John Adams

B. Douglas Adams

C. Ansel Adams

 

3. “I have found little that is ‘good’ about human beings on the whole. In my experience most of them are trash, no matter whether they publicly subscribe to this or that ethical doctrine or to none at all. That is something that you cannot say aloud, or perhaps even think.”

A. Sigmund Freud

B. John McCain

C. Kathie Lee Gifford

 

4. “Never look down to test the ground before taking your next step; only he who keeps his eye fixed on the far horizon will find the right road.”

A. Martin Scorsese

B. Eddie Haskell

C. Dag Hammarskjold

 

5. “Difficulty is the excuse history never accepts.”

A. Eric Holder

B. Bowe Bergdahl

C. Edward R. Murrow

 

6. “The real truth of the matter is, as you and I know, that a financial element in the large centers has owned the government of the U.S. since the days of Andrew Jackson.”

A. Franklin D. Roosevelt

B. Abraham Lincoln

C. Betty White

 

7. “The most beautiful experience we can have is the mysterious – the fundamental emotion which stands at the cradle of true art and true science.”

A. Alfred Hitchcock

B. Albert Einstein

C. Margaret Thatcher

 

8. “Go ahead, make my day.”

A. Harry Callahan

B. Arnold Schwarzenegger

C. Clint Eastwood

 

9. “A man who has never gone to school may steal a freight car; but if he has a university education, he may steal the whole railroad.”

A. Leonardo da Vinci

B. Barack Obama

C. Theodore Roosevelt

 

10. “When I was a boy of fourteen, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be twenty-one, I was astonished at how much he had learned in seven years.”

A. Mark Zuckerberg

B. Mark Twain

C. Mark McGwire

 

Answers: 1-B, 2-B , 3-A , 4-C , 5-C , 6-A , 7-B , 8-A & C , 9-C , 10-B

 Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “A father is always making his baby into a little woman. And when she is a woman he turns her back again.” ~Enid Bagnold

 (Bagnold, 1889-1981, a British author and playwright, wrote “National Velvet.”)

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, Uncategorized, What's Your QQ?