Category Archives: quotations

What’s Your QQ*? #421

(Published April 18, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle, Interactive version)


 

1. “A man said to the universe:/  ‘Sir, I exist!’/ ‘However,’ replied the universe,/  ‘The fact has not created in me/  A sense of obligation.’”

 

A. Stephen Colbert

B. Stephen King

C. Stephen Crane

 

2. “Merely having an open mind is nothing. The object of opening the mind, as of opening the mouth, is to shut it again on something solid.”

 

A. Wilford Brimley

B. G.K. Chesterton

C. Leonard Bernstein

 

3. “The more things a man is ashamed of, the more respectable he is.”

 

A. George Bernard Shaw

B. Humphrey Bogart

C. O. J. Simpson

 

4. “It is well for people who think to change their minds occasionally in order to keep them clean. For those who do not think, it is best to at least rearrange their prejudices once in a while.”

 

A. Luther Burbank

B. Janet Reno

C. John Denver

 

5. “In the Spring a livelier iris changes on the burnish’d dove;/ In the Spring a young man’s fancy lightly turns to thoughts of love.”

 

A. Alfred Hitchcock

B. Alfred, Lord Tennyson

C. Alfred E. Neuman

 

6. “The only sure thing about luck is that it will change. ”

 

A. Millard Fillmore

B. Dennis Rodman

C. Bret Harte

 

7. “Politics offers yesterday’s answers to today’s problems.”

 

A. Marshall McLuhan

B. John Boehner

C. Paul McCartney

 

8. “Why not seize the pleasure at once? How often is happiness destroyed by preparation, foolish preparation.”

 

A. Jesse Ventura

B. Jane Austen

C. Lisa Kudrow

 

9. “It’s not that I’m afraid to die. I just don’t want to be there when it happens.”

 

A. Phil Donahue

B. Woody Allen

C. Vladimir Putin

 

10. “We are at an epochal, transitional moment in the history of life on Earth. There is no other time as risky, but no other time as promising for the future of life on our planet.”

 

A. Carl Sagan

B. James T. Kirk

C. Leonardo da Vinci

 

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-A , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “Keep doing some kind of work, that the devil may always find you employed.” 

~St. Jerome, 347-420, was the foremost biblical scholar of the ancient Catholic Church.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #420

(Published April 11, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle, Interactive version)


 

1. “The world has enough for everyone’s need, but not enough for everyone’s greed.”

 

A. King Midas

B. Mahatma Gandhi

C. Mitt Romney

 

2. “I love tranquil solitude / And such society / As is quiet, wise, and good.”

 

A. Percy Bysshe Shelley

B. George Harrison

C. Allen Ginsberg

 

3. “It is better to fail in originality than to succeed in imitation.”

 

A. Herman Melville

B. Herman Cain

C. Herman Munster

 

4. “By faithfully working eight hours a day you may eventually get to be boss and work twelve hours a day.”

 

A. Joseph McCarthy

B. Muhammad Ali

C. Robert Frost

 

5. “Society in every state is a blessing, but Government, even in its best state, is a necessary evil; in its worst state, an intolerable one.”

 

A. Jeff Bezos

B. Hillary Clinton

C. Thomas Paine

 

6. “This above all: To thine own self, be true.”

 

A. Joe Namath

B. William Shakespeare

C. Bertrand Russell

 

7. “We pick politicians by how they look on TV and Miss America on where she stands on the issues. Isn’t that a little backwards?”

 

A. Jay Leno

B. Isaac Newton

C. Bert Parks

 

8. “All happy families are alike; each unhappy family is unhappy in its own way.”

 

A. Marsha Brady

B. Jerry Brown

C. Leo Tolstoy

 

9. “I believe there are more instances of the abridgment of the freedom of the people by gradual and silent encroachments of those in power, than by violent and sudden usurpations.”

 

A. Joe Biden

B. James Madison

C. Greta Garbo

 

10. “Good friends, good books, and a sleepy conscience: this is the ideal life.”

 

A. Carl Jung

B. Rand Paul

C. Mark Twain

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-C , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“Advice is like kissing: it costs nothing and is a pleasant thing to do.”

–Josh Billings

 

(Billings, 1818-1885, was the pen name of humorist Henry Wheeler Shaw. Billings died in Monterey, CA, as chronicled by John Steinbeck in Chapter 12 of “Cannery Row.”) 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #419

(Published April 3, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle, Interactive version)


 

1. “What could be worse than getting to the end of your life and realizing you hadn’t lived it?”        

 

A. Edward Norton

B. Edward Snowden

C. Edward Albee

 

2. “Humor is emotional chaos remembered in tranquility.”

 

A. James Thurber

B. Sarah Silverman

C. Thomas Edison

 

3. “God has cared for these trees, saved them from drought, disease, avalanches, and a thousand tempests and floods. But he cannot save them from fools.”

 

A. John Lennon

B. John Muir

C. John Travolta

 

4. “I distrust those people who know so well what God wants them to do because I notice it always coincides with their own desires.”

 

A. Will Farrell

B. Susan B. Anthony

C. Nikita Khrushchev

 

5. “Be still, sad heart! and cease repining;/ Behind the clouds is the sun still shining;/ Thy fate is the common fate of all,/ Into each life some rain must fall,/ Some days must be dark and dreary.”

 

A. Billy Joel

B. Shel Silverstein

C. Henry Wadsworth Longfellow

 

6. “The town was so dull that when the tide went out it refused to come back.”

 

A. Fred Allen

B. Jason Burnett

C. Bill Kampe

 

7. “Democracy don’t rule the world/ You’d better get that in your head/  This world is ruled by violence/ But I guess that’s better left unsaid.”

 

A. Bob Dylan

B. Donald Rumsfeld

C. Robert Frost

 

8. “When you are down and out something always turns up – and it is usually the noses of your friends.”

 

A. Frédéric Chopin

B. Orson Welles

C. James Naismith

 

9. “The American dream does not come to those who fall asleep.”

 

A. Richard Nixon

B. Martina Navratilova

C. Ruth Bader Ginsburg

 

10. “That’s why they call it the American Dream, because you have to be asleep to believe it.”

 

A. George Foreman

B. George Washington

C. George Carlin

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-B , 5-C , 6-A , 7-A , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

“No social system in any country will bring us happiness, health, and prosperity unless it is inspired by something greater than materialism.”

– Clement R. Attlee, 1883-1967, was a Labour Party leader and British prime minister from 1945-1951.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #418

(Published March 27, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle, Interactive version)


 

1. “Thanks to the Interstate Highway System, it is now possible to travel from coast to coast without seeing anything.”

 

A. Theodore Roosevelt

B. Tom Bodett

C. Charles Kuralt

 

2. “Human beings can attain a worthy and harmonious life only if they are able to rid themselves, within the limits of human nature, of striving to fulfill wishes of the material kind.”

 

A. Sam Walton

B. Albert Einstein

C. Ted Cruz

 

3. “Power is the ultimate aphrodisiac.”

 

A. Henry Kissinger

B. Marilyn Monroe

C. Dr. Ruth Westheimer

 

4. “I’m the one that’s got to die when it’s time for me to die, so let me live my life the way I want to.”

 

A. Jimmy Stewart

B. Jimmy Fallon

C. Jimi Hendrix

 

5. “Disobedience, in the eyes of anyone who has read history, is man’s original virtue. It is through disobedience that progress has been made, through disobedience and through rebellion.”

 

A. Thomas Jefferson

B. Nat King Cole

C. Oscar Wilde

 

6. “In matters of conscience, the law of the majority has no place.”

 

A. Mahatma Gandhi

B. Joseph Goebbels

C. Julie Andrews

 

7. “Sensible and responsible women do not want to vote. The relative positions to be assumed by man and woman in the working out of our civilization were assigned long ago by a higher intelligence than ours.”

 

A. Grover Cleveland

B. Hillary Clinton

C. Susan B. Anthony

 

8. “Well, here’s another nice mess you’ve gotten me into.”

 

A. Oliver North

B. Oliver Hardy

C. Oliver Twist

 

9. “A photograph is not an accident—it is a concept. It exists at, or before, the moment of exposure of the negative.”

 

A. Ansel Adams

B. René Descartes

C. Mathew Brady

 

10. “As a well spent day brings happy sleep, so life well used brings happy death.”

 

A. Ted Cruz

B. Leonardo da Vinci

C. Julia Child

 

 

 

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-C , 5-C , 6-A , 7-A , 8-B , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “We’ve all heard that a million monkeys banging on a million typewriters will eventually reproduce the entire works of Shakespeare. Now, thanks to the Internet, we know this is not true.” ― Robert Wilensky

 (Wilensky, 1951-2013, was a computer science professor at UC Berkeley.)

 

 

 

 

 

 

 

2 Comments

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz