Category Archives: quotation quotient

What’s Your Quotation Quotient #434

 Published July 26, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


1. “Half the harm that is done in this world is due to people who want to feel important. They don’t mean to do harm, but the harm does not interest them, or they do not see it, or they justify it because they are absorbed in the endless struggle to think well of themselves.” 

A. T. S. Eliot

B. Donald Trump

C. Groucho Marx

2. “Nobody has ever before asked the nuclear family to live all by itself in a box the way we do. With no relatives, no support, we’ve put it in an impossible situation.”

A. Margaret Thatcher

B. Margaret Mitchell

C. Margaret Mead

3. “Don’t gamble; take all your savings and buy some good stock and hold it till it goes up, then sell it. If it don’t go up, don’t buy it.”

A. Jim Cramer

B. Will Rogers

C. Herman Hesse

4. “Posterity! You will never know how much it cost the present generation to preserve your freedom! I hope you will make a good use of it.”

A. Calvin Klein

B. John Adams

C. Mark Twain

5. “There are things you just can’t do in life. You can’t beat the phone company, you can’t make a waiter see you until he’s ready to see you, and you can’t go home again.”

A. Bill Bryson

B. Aristophanes

C. Ed McMahon

6. “I pity the man who wants a coat so cheap that the man or woman who produces the cloth or shapes it into a garment will starve in the process.”

A. Keith Richards

B. Benjamin Harrison

C. Lon Chaney

7. “Big sisters are the crab grass in the lawn of life.”

A. Bill Watterson

B. Charles M. Schulz

C. Chester Gould

8. “I’ve told Billy (Bob Thornton) if I ever caught him cheating, I wouldn’t kill him because I love his children and they need a dad. But I would beat him up. I know where all of his sports injuries are.”

A. Angelina Jolie

B. Caitlyn Jenner

C. Ellen DeGeneres

9.  “Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever.”

A. Henry Kissinger

B. Yoda

C. Mahatma Gandhi

10. “The effect of liberty to individuals is that they may do what they please: we ought to see what it will please them to do, before we risk congratulations.”

A. Fidel Castro

B. Edmund Burke

C. Ruth Bader Ginsburg

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-B , 5-A , 6-B , 7-B , 8-A , 9-C , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Never seem wiser, nor more learned, than the people you are with. Wear your learning, like your watch, in a private pocket: and do not merely pull it out and strike it; merely to show that you have one.”

–Philip Stanhope, 4th Earl of Chesterfield, 1694-1773, was a British statesman and diplomat.

Leave a comment

Filed under quotations, quotation quiz, quotes, quotation quotient, quote quiz, quotes quiz

What’s Your Quotation Quotient? #433

Published July 19, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “When you have exhausted all possibilities, remember this – you haven’t.”

A. Thomas A. Edison

B. Jon Bon Jovi

C. Sir Francis Drake

2. “I hate doing laundry. I don’t separate the colors from the whites. I put them together and let them learn from their cultural differences.”

A. Rosalynn Carter

B. Bing Crosby

C. Rita Rudner

3. “Mrs. Dalloway is always giving parties to cover the silence.”

A. Virginia Woolf

B. Michael J. Fox

C. Larry Bird

4. “The only people for me are the mad ones, the ones who are mad to live, mad to talk, mad to be saved, desirous of everything at the same time, the ones who never yawn or say a commonplace thing, but burn, burn, burn like fabulous yellow roman candles exploding like spiders across the stars.”

A. Jack Nicholson

B. Jack Kerouac

C. Jack Nicklaus

5. “If there is anything that we wish to change in the child, we should first examine it and see whether it is not something that could better be changed in ourselves.”

A. Steven Spielberg

B. Carl Jung

C. Ernest Borgnine

6. “Cowardice asks the question–is it expedient? And then expedience comes along and asks the question–is it politic? Vanity asks the question–is it popular? Conscience asks the question–is it right?”

A. Jonas Salk

B. Martin Luther King, Jr.

C. George Costanza

7. “I am free of all prejudices. I hate every one equally.”

A. W.C. Fields

B. W. B. Yeats

C. J. K. Rowling

8. “There are two things a person should never be angry at, what they can help, and what they cannot.”

A. John Denver

B. Thomas Jefferson

C. Plato

9. “I don’t know a lot about politics, but I can recognize a good party man when I see one.”

A. Mae West

B. Oprah Winfrey

C. Kim Kardashian

10. “Either write something worth reading or do something worth writing.”

A. Herman Melville

B. Ben Franklin

C. Ronn Owens

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-B , 6-B , 7-A , 8-C , 9-A , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Punctuality is something that if you have it, there’s often no one around to share it with you.

–Hylda Baker, 1905-1986, was a British comedienne and actress.

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your Quotation Quotient? #432

 Published July 12, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


1. “Life is a dream for the wise, a game for the fool, a comedy for the rich, a tragedy for the poor.”

A. Warren Buffett

B. Sholem Aleichem

C. Bernie Sanders

2. “Old age is like an airplane flying in a storm. Once you’re in it there’s nothing you can do.”

A. Golda Meir

B. Carrie Underwood

C. Abraham Lincoln

3. “I have found little that is ‘good’ about human beings on the whole. In my experience most of them are trash.”

A. Sigmund Freud

B. Joel Osteen

C. Ben Stiller

4. “The only good thing to do with good advice is pass it on; it is never of any use to oneself.”

A. Oprah Winfrey

B. Laura Schlessinger

C. Oscar Wilde

5. “The easiest kind of relationship is with ten thousand people, the hardest is with one.”

A. Ringo Starr

B. Joan Baez

C. Neil deGrasse Tyson

6. “Poverty is uncomfortable; but 9 times out of 10 the best thing that can happen to a young man is to be tossed overboard and be compelled to sink or swim.”

A. Michael Phelps

B. Captain Ahab

C. James A. Garfield

7. “I find the great thing in this world is not so much where we stand, as in what direction we are moving.”

A. Oliver Wendell Holmes, Sr.

B. Lewis Carroll

C. Lindsey Graham

8. “Develop interest in life as you see it; in people, things, literature, music – the world is so rich – simply throbbing with rich treasures, beautiful souls and interesting people. Forget yourself.”

A. Dennis Miller

B. Glenn Miller

C. Henry Miller

9. “Shall I compare thee to a summer’s day?”

A. John Steinbeck

B. William Shakespeare

C. Raúl Castro

10. “Conservative, n: A statesman who is enamored of existing evils, as distinguished from the Liberal who wishes to replace them with others.”

A. Ted Cruz

B. Ambrose Bierce

C. Arnold Palmer

Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-C , 5-B , 6-C , 7-A , 8-C , 9-B , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“The death of democracy is not likely to be an assassination from ambush. It will be a slow extinction from apathy, indifference, and undernourishment.”

– Robert Hutchins, 1899-1977, was president of the University of Chicago from 1929 to 1951.

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your Quotation Quotient? #431

Published June 27-28, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “New Beginnings are often disguised as painful endings.”

A. Paul Simon

B. Lao Tzu

C. Gilda Radner

2. “Some people die at 25 and aren’t buried until 75.”

A. Charles Addams

B. Reese Witherspoon

C. Benjamin Franklin

3. “Silence is golden when you can’t think of a good answer.”

A. Muhammad Ali

B. Harpo Marx

C. Frankie Valli

4. “I will not accept if nominated and will not serve if elected.”

A. Dwight D. Eisenhower

B. William Tecumseh Sherman

C. Colin Powell

5. “I’ve always wanted to sell out. The problem is nobody wanted to buy me.” 

A. John F. Kennedy

B. John Wayne

C. John Waters

6. “Have enough courage to trust love one more time and always one more time.”

A. Maya Angelou

B. Jordan Spieth

C. Elizabeth Taylor

7. “Compassion is not religious business, it is human business, it is not luxury, it is essential for our own peace and mental stability, it is essential for human survival.”

A. Jeb Bush

B. Dalai Lama

C. Jules Verne

8. “Hey, hey, easy, kids. Everybody in the car. Boat leaves in two minutes . . . or perhaps you don’t want to see the second-largest ball of twine on the face of the earth, which is only four short hours away?”

A. “Jurassic Park”

B. “National Lampoon’s Vacation”

C. “The Brady Bunch”

9. “Sixty years ago I knew everything; now I know nothing; education is a progressive discovery of our own ignorance.”

A. Will Durant

B. Eddie Haskell

C. Henry Ford

10. “The central question is whether the wonderfully diverse and gifted assemblage of human beings on this earth really knows how to run a civilization.”

A. Vince Lombardi

B. Jake Gyllenhaal

C. Adlai Stevenson

 

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-B , 9-A , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Never give up on a dream because of the time it will take to accomplish it. The time will pass anyway.”

-Earl Nightingale, 1921-1989, was an American radio personality and motivational speaker

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz