What’s Your QQ*? #368

*QUOTATION QUOTIENT

(Published April 13, 2014 in the Monterey Herald.)

1. “Hitch your wagon to a star.”

A. Jiminy Cricket

B. Ward Bond

C. Ralph Waldo Emerson

 

2. “I only like two kinds of men, domestic and imported.”

A. Taylor Swift

B. Judy Garland

C. Mae West

 

3. “You see things; and you say, ‘Why?’ But I dream things that never were; and I say, ‘Why not?’”

A. George Bernard Shaw

B. Jules Verne

C. Davy Crockett

 

4. “If you want to make enemies, try to change something.”

A. Harry Houdini

B. Woodrow Wilson

C. Barack Obama

 

5. “There is many a boy here today who looks on war as all glory, but, boys, it is all hell.”

A. Mahatma Gandhi

B. Geronimo

C. William Tecumseh Sherman

 

6. “Lives of great men all remind us/ We can make our lives sublime,/

And, departing, leave behind us/ Footprints on the sands of time.”

A. Henry Wadsworth Longfellow

B. Arthur Treacher

C. William Shakespeare

 

7. “I dream my painting and I paint my dream.”

A. George W. Bush

B. Vincent van Gogh

C. Oliver Cromwell

 

8. “Hell, I never vote for anybody, I always vote against.”

A. Rush Limbaugh

B. Frank Underwood

C. W.C. Fields

 

9. “I have the consolation of having added nothing to my private fortune during my public service, and of retiring with hands clean as they are empty.”

A. Thomas Jefferson

B. Bill Clinton

C. Jascha Heifetz

 

10. “We do not have to visit a madhouse to find disordered minds; our planet is the mental institution of the universe.”

A. Jack Nicholson

B. David Letterman

C. Johann Wolfgang von Goethe

 

 Answers: 1-C, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-C , 9-A , 10-C

 Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

“I do not wish them [women] to have power over men; but over themselves.― Mary Wollstonecraft

 (Wollstonecraft, 1759-1797, was an English writer and feminist philosopher.)

 

 

 

 

 

 

 

About these ads

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s