What’s Your QQ*? #361

*Quotation Quotient

(Published February 23, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “Were it offered to my choice, I should have no objection to a repetition of the same life from its beginning, only asking the advantages authors have in a second edition to correct some faults in the first.”

A. Benjamin Jealous

B. Benjamin Harrison

C. Benjamin Franklin

 

2. “If the other person injures you, you may forget the injury; but if you injure him you will always remember.”

A. Frank Underwood

B. Khalil Gibran

C. Muhammad Ali

 

3. “The race is not always to the swift, nor the battle to the strong, but that’s the way to bet.”

A. Damon Runyon

B. Rudolf Nureyev

C. Pete Rose

 

4. “The one thing I do not want to be called is First Lady. It sounds like a saddle horse.”

A. Jackie Kennedy

B. Martha Washington

C. Laura Bush

 

5. “It takes an earthquake to remind us that we walk on the crust of an unfinished earth.”

A. Charles Richter

B. Charles Manson

C. Charles Kuralt

 

6. “It is well for people who think, to change their minds occasionally in order to keep them clean.”

A. Mitt Romney

B. Buster Keaton

C. Luther Burbank

 

7. “Good night, good night! Parting is such sweet sorrow,

That I shall say good night till it be morrow.”

A. Lady Macbeth

B. Juliet

C. Hamlet

 

8. “Slang is a language that rolls up its sleeves, spits on its hands and goes to work.”

A. Carl Sandberg

B. George Will

C. Sylvester Stallone

 

9. “They Call Me Mister Tibbs.”

A. Fiorello LaGuardia

B. Sidney Poitier

C. Samuel L. Jackson

 

10. “More than any other time in history, mankind faces a crossroads. One path leads to despair and utter hopelessness. The other, to total extinction. Let us pray we have the wisdom to choose correctly.”

A. Albert Einstein

B. Woody Allen

C. Socrates

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-A , 5-C , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “It is well to remember that the entire universe, with one trifling

 exception, is composed of others.” — John Andrew Holmes

 (Holmes was the author of “Wisdom in Small Doses.”)

 

 

 

About these ads

2 Comments

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

2 responses to “What’s Your QQ*? #361

  1. Paris, Jonathan

    Woody Allen truly said #10 and not Einstein?

    ________________________________

  2. Yes, indeed. That’s Woody Allen humor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s