What’s Your QQ*? #336

*Quotation Quotient

  (Published September 1, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “I am always doing that which I can not do, in order that I may learn how to do it.”

A. Paul Peterson

B. Pablo Picasso

C. Peter Parker

2. “I think computer viruses should count as life. I think it says something about human nature that the only form of life we have created so far is purely destructive. We’ve created life in our own image.”

A. Stephen Hawking

B. Nicolaus Copernicus

C. Mark Zuckerberg

3. “A woman is like a tea bag – you can’t tell how strong she is until you put her in hot water.”

A. Sammy Davis, Jr.

B. Nancy Reagan

C. Eleanor Roosevelt

4. “What’s the use of a fine house if you haven’t got a tolerable planet to put it on?”

A. Frank Lloyd Wright

B. George Takei

C. Henry David Thoreau

5. “It’s the well-behaved children..that make the most formidable revolutionaries. They don’t say a word, they don’t hide under the table, they eat only one piece of chocolate at a time. But later on they make society pay dearly.”

A. Jean-Paul Sartre

B. Fidel Castro

C. Mary Tyler Moore

6. “Patriotism is the last refuge of a scoundrel.”

A. Samuel Adams

B. Samuel Johnson

C. Samuel Clemens

7. “What we call ‘morals’ is simply blind obedience to words of command.”

A. Havelock Ellis

B. Jackson Pollock

C. Nathan Lane

8. “About morals, I know only that what is moral is what you feel good after and what is immoral is what you feel bad after.”

A. Anthony Weiner

B. Miley Cyrus

C. Ernest Hemingway

9. “Hope has never trickled down. It has always sprung up.”

A. James Buchanan

B. Ruth Bader Ginsburg

C. Studs Terkel

10. “To be nobody but yourself in a world which is doing its best, night and day, to make you everybody else means to fight the hardest battle which any human being can fight; and never stop fighting.”

A. John Wooden

B. E. E. Cummings

C. Rand Paul

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-C , 5-A , 6-B , 7-A , 8-C , 9-C , 10-B

 Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “Good men and bad men alike are capable of weakness. The difference is simply that a bad man will be proud all his life of one good deed – while an honest man is hardly aware of his good acts, but remembers a single sin for years on end.” ― Vasily Grossman

 (Grossman, 1905-1964, was a Soviet writer and war correspondent.)

 

About these ads

2 Comments

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

2 responses to “What’s Your QQ*? #336

  1. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be really something that I think
    I would never understand. It seems too complex and extremely broad for me.
    I’m looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

  2. Thanks for doing my quiz. Judging by your name, I’m guessing you may may lack some exposure to American culture, which may account for your difficulty with it. Keep trying!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s